Ο Μητσοτάκης επιμένει στο αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC Nick Paleologos

Από τη Χίο ο πρωθυπουργός έστειλε νέο μήνυμα συσπείρωσης της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Υποστήριξε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό.

“Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Χίο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ειδικότερα ότι: “Δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Να μην δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί.”

Έστειλε επομένως νέο μήνυμα συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους γαλάζιους “να πάμε να ψηφίσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με χαλαρότητα”.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως εκτίμησε ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών του Ιουνίου “θα αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023.”

Δήλωσε επίσης ότι η δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησης του “είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης”.

“Το μεταναστευτικό η κυβέρνηση κατάφερε και το έλυσε”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό. Σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών το μεταναστευτικό προσφυγικό δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης.

“Το μεταναστευτικό η κυβέρνηση κατάφερε και το έλυσε. Έχουμε καταφέρει και έχουμε βάλει σε τάξη το πρόβλημα. Έτσι εμείς ελέγχουμε ποιοι μπαίνουν στην πατρίδα μας καιόχι οι λαθροδιακινητές”, είπε.

“Αντί να συζητάμε για το πώς θα διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία με το πρόγραμμα της visa express”, σχολίασε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του Σένγκεν για να προχωρήσει η εν λόγω διαδικασία, η οποία έχει αυξήσει τις τουριστικές ροές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

“Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, η φωνή μας μετράει, δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο και αυτό έχει αντίκτυπο στην δική σας καθημερινότητα”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Πόσο ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα αν φτιάξουμε αμυντικό ταμείο στην ΕΕ”

Αναφέρθηκε επίσης στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στη συζήτηση που θα ανοίξει στην ΕΕ την επόμενη 5ετία για την κοινή άμυνα της Ευρώπης.

“Η Ευρώπη θα κληθεί να παίξει ένα πολύ πιο ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Έχουμε λόγο και συμφέρον να είμαστε πρωταγωνιστές. Πόσο ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα αν φτιάξουμε αμυντικό ταμείο για κοινές αμυντικές δαπάνες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι: “Πρέπει να πείσουμε την Ευρώπη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει συνέχεια και να υποστηρίζει διαχρονικά νέες επενδύσεις.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα