Ο Μητσοτάκης, ο Παππάς και ο Ναπολέοντας

Discussion and vote about TV permits on the plenary of the parliament, in Athens, on Feb. 11, 2016 /         ,  11 , 2016
Discussion and vote about TV permits on the plenary of the parliament, in Athens, on Feb. 11, 2016 / , 11 , 2016 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Κατά την αντιπαράθεση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, η συζήτηση έφτασε μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση

Μέχρι και αναφορές στο Ναπολέοντα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το Γάλλο στρατηλάτη και πολιτικό ενέπλεξε στη συζήτηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με την εξής ιστορία:

“Η γαλλική επανάσταση κατοχύρωσε το 1792 την ελευθερία του τύπου. Στη συνέχεια η εξουσία έψαχνε τρόπους ελέγχου της ελευθεροτυπίας. Ο Ναπολέων το 1810 ίδρυσε τη Διεύθυνση Τυπογραφίας και Εκδόσεων ώστε ο τύπος να είναι υπό τον έλεγχο του αυτοκράτορα. Σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα επιτρεπόταν να υπάρχει μία εφημερίδα. Στο Παρίσι μονο έγινε μία εξαίρεση: Επιτρεπόταν τέσσερις. Σας θυμίζει κάτι;”, είπε ο κ.Τσίπρας, θέλοντας προφανώς να παρομοιάσει τον πρωθυπουργό με το Ναπολέοντα.

«Δεν περιμέναμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανέτρεχε στην ιστορία της γαλλικής επανάστασης για να μας διορθώσει» σχολίασε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Θα περίμενα μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάντια που έχει περιπέσει η ελληνική τηλεόραση», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και συνεχίζοντας την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ή έστω ένας να μιλήσει για την υπόθεση του βασικού μετόχου, δεν ακούσαμε τίποτα παρά το γνωστό κατενάτσιο». «Η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος σε διακοπή του από την βουλευτή της ΝΔ Σ. Βούλτεψη είπε ότι έχει χαθεί το μέτρο.

Ο κ. Παππάς απάντησε και στην πρόβλεψη του κ.Μητσοτάκη ότι η τροπολογία για τις άδειες θα προκαλέσει την αντίδραση των Βρυξελλών, αναφέροντας ότι σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης είναι κρατική αρμοδιότητα και καταλήγοντας«μην ελπίζετε σε νέα υπόθεση βασικού μετόχου».

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάχη στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες. LIVE EIKONA

SHARE:

24Media Network