Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κυκλώσει το ΚΙΝΑΛ

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κυκλώσει το ΚΙΝΑΛ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Παρόλο που δεν ενθουσιάζονται στη ΝΔ για τη συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει για τυπικούς λόγους αλλά και γιατί δεν θέλει να δώσει αφορμές στο ΚΙΝΑΛ για παρεξηγήσεις

Η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Βύρωνας Πολύδωρας «αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω» ταιριάζει γάντι στην ψυχολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησής του με το Γιώργο Παπανδρέου την Παρασκευή το απόγευμα στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη βουλή. Μάλιστα ενδεικτικό της απροθυμίας η οποία διακατέχει τον κ. Μητσοτάκη να συνομιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς είναι ότι οι συνεργάτες του φρόντισαν να διευκρινίσουν ότι η συνάντηση αυτή γίνεται κατόπιν αιτήματος του κ. Παπανδρέου.

Έτσι και αλλιώς πάντως, στο Μοσχάτο δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τα ανοίγματα του Γιώργου Παπανδρέου στον Αλέξη Τσίπρα ούτε πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εθνική συνεννόηση με την κυβέρνηση τι στιγμή που στο Κίνημα Αλλαγής διεξάγεται διαπάλη για το προς τα πού θα στραφεί η πολιτική συμμαχιών της Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα γαλάζια στελέχη, αξιολογούν αυτή την κίνηση στη διαδοχή της πρωτοβουλίας της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει άμεση προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, κάτι που χαιρετίστηκε από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση η καχυποψία για τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου περισσεύει στη ΝΔ καθώς έτσι και αλλιώς είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί έντονα αρνητικά συναισθήματα αφενός στην καραμανλική πτέρυγα λόγω του πρόσφατος παρελθόντος και αφετέρου ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στον αντίποδα του εκσυγχρονιστικού τμήματος εκείνου του πρώην ΠΑΣΟΚ με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει προνομιακές σχέσεις συνομιλίας και επικοινωνίας.

Όμως οι πολιτικές περιστάσεις είναι κρίσιμες, οι ισορροπίες λεπτές, οι φόβοι για «εκλογομαγειρέματα» από πλευράς κυβερνώντος κόμματος είναι υπαρκτοί στη ΝΔ και ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου στο Κίνημα Αλλαγής είναι σημαντικός και μάλλον θεωρείται πολυτέλεια στη ΝΔ το να τον αγνοήσουν, πολύ περισσότερο που το Κίνημα Αλλαγής περιγράφεται εξ’ αντικειμένου ως ο μοναδικός εν δυνάμει κυβερνητικός σύμμαχος της ΝΔ υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα