Ο Μητσοτάκης στο κυνήγι των εμβασμάτων: Έλεγχοι σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για φοροδιαφυγή

Ο Μητσοτάκης στο κυνήγι των εμβασμάτων: Έλεγχοι σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για φοροδιαφυγή
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ από το 2009 και μετά

Τον εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευά Νομικό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση εκείνων των υπαλλήλων που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις και συμπεριφορές ή υπάρχουν ενδείξεις απόκτησης πόρων που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

«Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

«Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, που από το υστέρημά της πολλές φορές συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ο έλεγχος θα αποδείξει αν τα ποσά αυτά που μεταφέρθηκαν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση. Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα