Ο Μητσοτάκης θα πάει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ο Μητσοτάκης θα πάει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΝΔ και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δεν έχει απαντήσει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ εάν θα παραστεί ο Τσίπρας. Γεννηματά, Παπανδρέου Σημίτης την πρώτη ημέρα, ο Βενιζέλος το Σάββατο

Για την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστεί ο ίδιος στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αύριο Παρασκευή ενημέρωσαν τη Χαριλάου Τρικούπη συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μία επιλογή με πολιτικό ενδιαφέρον όπως και το γεγονός ότι θα μιλήσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημη απάντηση για το ποιος θα εκπροσωπήσει το κυβερνών κόμμα στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τη Φώφη Γεννηματά, παρά την αντιπαράθεση που είχαν με αφορμή το... Καστελόριζο, είχε αναφερθεί στην πρόσκληση που δέχθηκε και είχε πει ότι θα έβλεπε εάν θα μπορούσε να παραστεί. Διαφορετικά το ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι παρουσίες από τα υπόλοιπα κόμματα είναι ενδεικτικές και του ενδιαφέροντος που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό για το στίγμα που θα δοθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα ασχοληθεί με πολιτικά και ιδεολογικά θέματα και όχι οργανωτικά.

Ενδιαφέρον έχει και ότι θα δώσει το παρόν “το όλον ΠΑΣΟΚ”, που έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς μετά την απόφαση του Κώστα Σημίτη να μιλήσει στο συνέδριο, έγινε σαφές ότι η μάχη για το ποιο δρόμο θα πάρει η κεντροαριστερά θα δοθεί εντός του πλαισίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το παρόν θα δώσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που το προηγούμενο διάστημα είχε επιλέξει να απουσιάζει από διαδικασίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή θα μιλήσουν η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών Γιάννης Τούντας και ο Προέδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπειών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχισθούν το Σάββατο από τις 9 το πρωί με την παρουσίαση των εισηγήσεων και τις τοποθετήσεις Συνέδρων και προσκεκλημένων.

Το Σάββατο θα μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την Κυριακή το μεσημέρι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Συνεδρίου.

Στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν το Πρόγραμμα Ελλάδα, η Πολιτική εισήγηση και η εισήγηση για την Οργανωτική λειτουργία της Συμπαράταξης.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν τα «εργαστήρια» πολιτικής με τα εξής θέματα:

1. Σάββατο 11πμ: Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

2. Σάββατο 11πμ: Ομάδα Εργασίας «Νέα Γενιά». Σχέσεις Γενεών: Κρίση Αλληλεγγύης ή Αλληλεγγύη στην Κρίση;

3. Σάββατο 10πμ: Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πράξη

4. Σάββατο 3μμ: Πολιτισμός και Ανάπτυξη

5. Σάββατο 5μμ: Ομάδα Εργασίας «Νέας Γενιάς» Restart για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό

6. Σάββατο 5μμ: Πολιτικό Σύστημα και θεσμικές Μεταρρυθμίσεις

7. Κυριακή 9.30πμ: Ψηφιακή Ανάπτυξη: διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network