Ο Οικονόμου κλείνει τώρα την "πόρτα" της ΝΔ στο Βελόπουλο

Κυριάκος Βελόπουλος
Κυριάκος Βελόπουλος EUROKINISSI

Τη συζήτηση για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση "καίει" τώρα η κυβέρνηση, εστιάζοντας στην αυτοδυναμία της ΝΔ.

Μετά τα "ήξεις αφίξεις" των προηγούμενων ημερών, η κυβέρνηση κλείνει τώρα κατηγορηματικά τα σενάρια για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο, εστιάζοντας στο στόχο της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς εκ νέου εάν χάριν της σταθερότητας η ΝΔ εξετάζει την πιθανότητα να συμπράξει μετεκλογικά με την Ελληνική Λύση, απάντησε:

"Δεν την εξετάζει καθόλου. Να είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να έχεις έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών, αξιών και προγραμματικά. Τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κ.Βελόπουλο δεν υπάρχει" και επανέλαβε ότι "δεν μπορεί να κοιτάζει ο ένας στη δύση και ο άλλος στην ανατολή".

Ο κ. Οικονόμου έκλεισε συνεπώς τη συζήτηση για συνεργασία ΝΔ- Ελληνικής Λύσης, δηλώνοντας: "Ούτε το σκέφεται η κυβέρνηση, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο".

Δήλωσε επίσης ότι: "Δεν θεωρούμε ότι, μέσα στο πλάισιο της ενισχυμένης αναλογικής της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, η ΝΔ θα χρειαστεί άλλο κόμμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες. Θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δουλειά μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση τους και πιστέυουμε ότι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ξανασχηματίσουμε κυβέρνηση, όπως αυτή από το 2019".

Και εκτίμκησε ότι: "Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι στον ορίζοντα, που να δείχνει ότι με ενισχυμένη αναλογική ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι εφικτός".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Βελόπουλος, Γιάννης Οικονόμου
SHARE:

24Media Network