Ο όρος του Λουκά Παπαδήμου

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,Ο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.(ICON PRESS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,Ο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.(ICON PRESS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) ICON

Σκληρό παζάρι του Λουκά Παπαδήμου με ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία. Τι ζήτησε για να δεχθεί

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας , ο οποίος έρχεται απόψε στην Ελλάδα από Αμερική, φαίνεται ότι δεν θα αποδεχτεί απλά τη συμφωνία των Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμάρα, αλλά θέτει και ο ίδιος τους δικούς του όρους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου   από την Ουάσινγκτον, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ζητά κυβέρνηση με διορία (τουλάχιστον) μέχρι Απρίλιο.

Ενδεχομένως το σκεπτικό του κ. Παπαδήμου να είναι πως αν η διάρκεια της μεταβατικής κυβέρνησης είναι μικρότερη να επικρατήσει στη χώρα προεκλογικό κλίμα πριν διασφαλιστεί η 7η δόση τον Φεβρουάριο και αυτό να αποδειχθεί επιζήμιο για τη χώρα.

Βέβαια στην ουσία αν ο κ. Παπαδήμος έχει θέσει τέτοιο όρο και επιμείνει σε αυτόν, ουσιαστικά προκαλεί εμπλοκή στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, καθώς είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ επιθυμεί το συντομότερο εκλογές και μάλιστα αρχικά είχε προτείνει την ημερομηνία της 4ης Δεκεμβρίου, υποχωρώντας τελικά σε αυτήν της 19ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να έχει λόγο και για το ποιοι θα  αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία και επιθυμεί να συμμετάσχουν πολιτικά στελέχη και των δύο κομμάτων. Σε αυτόν τον όρο  αντιδρά και πάλι η Ν.Δ , καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί την συμμετοχή πολιτικών της στελεχών στην κυβέρνηση, πέραν της αντιπροεδρίας.

Την ίδια στιγμή το θρίλερ με τη νέα μεταβατική κυβέρνηση συνεχίζεται, καθώς τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι Βερολίνο και Ε.Ε έχουν δώσει διορία σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να συμφωνήσουν για τη σύνθεση της νέας κυβέρνηση, μέχρι την Τρίτη το πρωί.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαδήμος: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο πρωθυπουργό

SHARE:

24Media Network