Σκουρλέτης: Αν η νέα κυβέρνηση τα βάλει με την κοινωνία δεν θα βγάλει τετραετία

Ο Πάνος Σκουρλέτης
Ο Πάνος Σκουρλέτης NEWS 24/7 88,6 / WATKINSON

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας μίλησε ζωντανά στο στούντιο του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας με τον Βασίλη Σκουρή.

"Παρά τα λίγα 24ωρα που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση νομίζω πως κάποιες κινήσεις της μαρτυρούν πολλά", ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας μιλώντας στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Για τις πρώτες μέρες της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση είπε

"Θα το έλεγα ότι η νέα κυβέρνηση "δείχνει τα δόντια της". Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να δούμε ορισμένες κινήσεις που δεν είναι μονάχα συμβολικές άλλα έχουν κ περιεχόμενο.

Αναφέρομαι καταρχάς στη δομή της νέας κυβέρνησης πχ. τη μεταφορά του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου προστασίας του πολίτη, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα. Αυτό υποβαθμίζει τον ρόλο των υπουργών. Αναφέρομαι κατά δεύτερον στην ΕΥΠ και ΕΡΤ, που πέρασαν υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού. Αυτές οι κινήσεις πέρα από συμβολισμό έχουν και αρνητικό φορτίο. Από κει και πέρα είναι και τα πρόσωπα. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα και βλέπουμε να τοποθετούνται σε κρίσιμες θέσεις άνθρωποι με γνωστό παρελθόν, που καλούνται να χειριστούνε κρίσιμα προβλήματα. Τέλος το γεγονός ότι ο Γενικό Γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τάσσεται κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού δείχνει πολλά."

Όταν ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε εάν πιστεύει πως η νέα κυβέρνηση θα είναι 4ετιας, απάντησε πως δεν νομίζει ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. "Είναι τόσο ευμετάβλητες οι συνθήκες και άμα η νέα κυβέρνηση , που δείχνουν όλες οι κινήσεις της, αποφασίσει να τα βάλει με μεγάλο μέρος της κοινωνίας, μάλλον δεν θα αντέξει 4ετία.

"Το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πέρασε αυτά τα 4 χρόνια μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις, και θεωρώ ότι πάρα τις αντιφάσεις κ τα προβλήματα σε γενικές γραμμές ανταπεξήλθε, είναι να μπορέσει αυτή την πλούσια εμπειρία του να τη μετουσιώσει σε δημιουργική παρουσία για την ελληνική κοινωνία και την ικανότητα του να ασκεί αντιπολίτευση δομική εκεί που απαιτειται. Προφανώς και θα στηρίξουμε όσα συμφωνούμε, δεν είμαστε ανόητοι".

Σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ

"Θεωρώ ότι είναι θετικές αυτές οι φωνές, οι οποίες θέτουν πραγματικά το ζήτημα όπως πρέπει να είναι, δηλαδή να υπάρχει ένας ανοιχτός διάλογος σε προγραμματική βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, την πλατιά αριστερή δημοκρατική παράταξη, διότι αυτό εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΙΝΑΛ. Να υπάρχει ένας διάλογος και όχι σχέσεις πολιτικής."

"Το ΠΑΣΟΚofication είναι κάτι το τοξικό. Δεν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ, να αναπαράξουμε λάθη του παρελθόντος. Να πάει στον οφθαλμίατρο όποιος θεωρεί ότι αντιγράφουμε τον Παπανδρέου".

Σχετικά με το κόμμα του Βαρουφάκη, ο γραμματέας του ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε "πολύ αυτοαναφορικό και προσωποκεντρικό".

ΚΚΕ

" Το ΚΚΕ πρέπει κάποια στιγμή να θέσει ένα ερώτημα πρώτα απ όλα στον εαυτό του. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε σε μια βαθιά κρίση, να υπάρχουν έντονα κοινωνικά προβλήματα κ να βλέπει τις δυνάμεις του καθηλωμένες κ περιορισμένες.

SHARE:

24Media Network