Ο Σαμαράς αμφισβητεί ότι ο Τσίπρας θέλει και μπορεί έστω τώρα να διαπραγματευθεί

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Δευτλερα 29 Ιουνίου 2015, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Δευτλερα 29 Ιουνίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Με το βλέμμα όχι μόνο στην κάλπη του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά και σε εκείνη ενδεχόμενων εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος της Ν.Δ επιχείρησε να ακυρώσει την κυβερνητική προσπάθεια αποσύνδεσης του “όχι” με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Την επιθυμία, αλλά και τη δυνατότητα, του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία έστω και τώρα ή να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μετά το δημοψήφισμα, αμφισβήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με δήλωση του μετά το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ.Σαμαράς επιχείρησε να ακυρώσει την κυβερνητική προσπάθεια αποσύνδεσης του “όχι” με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, με το βλέμμα όχι μόνο στην κάλπη του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά και σε εκείνη ενδεχόμενων εθνικών εκλογών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ θέλησε να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του “ναι”, παρουσιάζοντας το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο ως υπερκομματικό. Ο ίδιος όμως θέλει να εμφανίζεται ως ηγέτης του χώρου αυτού, ενώ παράλληλα ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους των προσωπικών επιθέσεων προς τον κ.Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως το μόνο υπεύθυνο για το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και για το αδιέξοδο της συζήτησης με τους δανειστές.

“Ο πρωθυπουργός δεν είχε την παλικαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών, ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας ίδια με εκείνη των δανειστών και ότι τελικά προσυπέγραψε την πρόταση των δανειστών” ανέφερε ο κ.Σαμαράς.

Τόνισε ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι χωρίς ευρωπαϊκό δίκτυ προστασίας, με κλειστές τράπεζες, χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στους πολίτες και απομονωμένη από τους εταίρους.

Έκανε λόγο για μία κυβέρνηση σε πανικό, που έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των πολιτών, “είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα”.

“Ενώ για μήνες έλεγε ότι δε θα υπογράψει νέο μνημόνιο τώρα παρακαλά για νέο μνημόνιο., ενώ έχει υπογράψει ο ίδιος για 8 δις καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν την πρόταση των θεσμών που δεν διαφέρει από τη δική του” συνέχισε ο κ.Σαμαράς κατακεραυνώνοντας τη στρατηγική Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι κάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες η οικονομία καταρρέει, προσθετοντας: “Αυτό είναι το κόστος των αντιευρωπαϊκών επιλογών της κυβέρνησης”.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό πως: “Τώρα υποκρίνεται, για να μας πει ότι ακόμα διαπραγματεύεται, ότι θέλει δήθεν να παραμείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες” και υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας: “Λέει ψέματα ότι θα πάει να διαπραγματευθεί μετά ξανά μαζί τους. Πως θα πάει; Όταν τους έχει καταγγείλει ως «εχθρούς»; Κι όταν όλοι τους πιστεύουν, ακόμα και οι σοσιαλιστές Ολάντ, Ρέντσι, Σουλτς, ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι για ευρώ ή δραχμή;”

Έτσι αποδυνάμωσε τη συζήτηση περί εύρεσης λύσης στο και πέντε ή συνέχισης των διαπραγματεύσεων από την παρούσα κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα.

Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας, με αποτέλεσμα τα κοινοτικά κονδύλια και οι αγροτικές επιδοτήσεις να κινδυνεύουν και ο τουρισμός να έχει ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα. Τόνισε επίσης ότι οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας υποφέρουν περισσότερο, αλλά την πιο δραματική ώρα για τους συνταξιούχους η κυβέρνηση προχωρα σε χιλιάδες προσλήψεις στο κομματικό κράτος που συνεχίζει να φτιάχνει.

Χαρακτήρισε μοιραίο το λάθος της κυβερνησης να προχωρήσει σε “δημοψήφισμα-παρωδία: πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια, σε διαπραγμάτευση που δεν υπάρχει, για πρόγραμμα που δεν υφίσταται, με τους πολίτες αναστατωμένους να συνωστίζονται μπροστά σε κλειστές τράπεζες”.

Επικαλέστηκε όμως τη χθεσινή -μεγαλειώδη όπως είπε- συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για να δηλώσει βέβαιος ότι “πέρα και πάνω από κόμματα, την Κυριακή οι Έλληνες θα πουν ένα ηχηρό ναι! Ναι για την Ελλάδα! Ναι για την παραμονή της χώρας στον Ευρωπαϊκό δρόμο, στην καρδιά της Ευρώπης, στο ευρώ”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Σαμαρά για το διάγγελμα Τσίπρα

SHARE:

24Media Network