Ο Σκουρλέτης επιμένει για ΔΕΗ, επιτίθεται στα ΜΜΕ

Ο Σκουρλέτης επιμένει για ΔΕΗ, επιτίθεται στα ΜΜΕ

"Και μέσα από τη Βουλή θα υπερασπιστώ το να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ", δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου επιτυγχάνοντας να ακυρωθεί το παλιό σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ. Γιατί επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ

«Επί 13 μήνες κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά πολλά σοβαρά πράγματα δεν αναδείχτηκαν από τα ΜΜΕ, αντίθετα πολλές φορές υπήρξαμε αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης, από τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, παραδίδοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Γιώργο Σταθάκη.

Κατηγόρησε επίσης τους δημοσιογράφους, που τον έφεραν εκτός κυβέρνησης μέχρι και μία ώρα πριν τον ανασχηματισμό, βάσει των πληροφοριών ότι δε θα δεχόταν να μετακινηθεί από το Ενέργειας ή να του πάρουν τις σχετικές αρμοδιότητες και ότι σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούσε να αποχωρήσει. Κάτι που δε συνέβη, καθώς τελικά απεδέχθη το θώκο του υπουργού Εσωτεριικών (τον οποιο είχε απορρίψει ο Νικος Φίλης), ενώ θα συμμετάσχει και στη νέα σύνθεση του πρωινού καφέ.

«Μπορέσαμε -παρότι υλοποιήσαμε μια πολιτική που δεν είναι δική μας- να βάλουμε το δικό μας άρωμα», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης. «Ήμασταν συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου του 2015... Θεωρώ ότι κερδίσαμε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες. Τη μάχη για τα δημόσια δίκτυα του ΑΔΜΗΕ. Είναι πλέον σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός.

ADVERTISING

«Μπορέσαμε και μείναμε συνεπείς με βάση αυτό που λέγαμε όταν ξεκινάγαμε […] Ακυρώσαμε το παλιό σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, εξασφαλίσαμε έκτακτη ρευστότητα για τη ΔΕΗ, ύψους 1 δισ. για το 2017» είπε ο κ. Σκουρλέτης και ζήτησε να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ, για το οποίο είπε πως είναι ένα δογματικό και παρωχημένο σχέδιο της προηγούμενης διακυβέρνησης Σαμαρά. Από όποια θέση και να είμαι, συμπλήρωσε, «και μέσα από τη Βουλή θα υπερασπιστώ το να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ».

«Πιο εύκολη είναι η δουλειά μου, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε. Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network