Ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρίες

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με την αποκάλυψη του NEWS 24/7 για την κατοχή αλλοδαπής εταιρίας.

Στέφανος Κασσελάκης: “Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό. … Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρίες που έχω στο εξωτερικό”.

Με σημερινή ανάρτηση του στο X (πρώην twitter), ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρίες, πλην όμως επιφυλάχθηκε να λάβει νομική γνωμοδότηση για το εάν ο νόμος που ορίζει ότι απαγορεύεται στους Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμμετέχουν στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο αλλοδαπών εταιριών, καταλαμβάνει και τον ίδιο, ως μη κοινοβουλευτικό Αρχηγό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης ανάρτησε στο Χ το ακόλουθο κείμενο:

Κατόπιν της παραπάνω τοποθέτησής του και ανεξαρτήτως του θεσμικού ελέγχου που επιβάλλεται να διενεργηθεί για την τυχόν εκ μέρους του παραβίαση της απαγορεύσεως που ορίζει ο νόμος για τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεννάται ένα επιπρόσθετο μείζον ερώτημα για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

Πότε ακριβώς σκόπευε να «πουλήσει τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό» (όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει); Πριν ή μετά τις επόμενες Εθνικές εκλογές; Πότε σκόπευε να ρωτήσει τους δικηγόρους του ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος και να αναλάβει την προεδρία κόμματος;

Ο κ. Κασσελάκης διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία ότι είναι ικανός να «νικήσει» τον νυν Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, φιλοδοξώντας μάλιστα, ότι θα είναι ο διάδοχός του στις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Εάν όμως έτσι έχουν τα πράγματα και πέραν της αυθαίρετης και αντίθετης στη γραμματική διατύπωση του νόμου ερμηνείας που επιφυλάσσει για τον εαυτό του ο κ. Κασσελάκης, τούτο σημαίνει ότι έχει ήδη προγραμματίσει -και μάλιστα σε χρόνο άμεσο- είτε την αληθή εκποίηση των συμμετοχών του στις αλλοδαπές εταιρίες που κατέχει, είτε τη λύση και εκκαθάριση αυτών.

Ο κ. Κασσελάκης οφείλει να διευκρινίσει άμεσα και με τρόπο ευθύ όλα τα ανωτέρω, υπό την αυτονόητη βεβαίως προϋπόθεση ότι δεν φιλοδοξεί για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ποσοστό έλασσον του 3% στις επόμενες Εθνικές εκλογές, οπότε στην περίπτωση, ως μη κοινοβουλευτικός Αρχηγός μη εκπροσωπουμένου κόμματος στο Κοινοβούλιο, θα μπορεί να κρατήσει ελεύθερα τις αλλοδαπές εταιρίες του.

Σε κάθε περίπτωση, και η μέχρι στιγμής στάση του και η απάντησή του δείχνουν πλήρη έλλειψη σοβαρότητας και απαξίωσης της νομοθεσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα