Ο Τσίπρας στη γενέτειρα του Μανώλη Γλέζου

Ο Τσίπρας στη γενέτειρα του Μανώλη Γλέζου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις φορείς και συλλόγους του νησιού καθώς και με εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Θα επισκεφθεί-μεταξύ άλλων- την Απείρανθο, χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο Μ. Γλέζος.

Μία ξεχωριστή επίσκεψη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υψηλού πολιτικού συμβουλισμού, πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο νησί στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από το βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, που έφτασε στη Νάξο νωρίτερα με προηγούμενη πτήση, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Μιχάλης Φραγκίσκος, το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Αναστασία Σαπουνά από την Άνδρο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συναντήσεις φορείς και συλλόγους του νησιού καθώς και με εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Νάξο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην Απείρανθο, τη γενέτειρα του θρυλικού Μανώλη Γλέζου ο οποίος πέρασε στην αιωνιότητα στις 30 Μαρτίου.

Η επίσκεψη, μάλιστα, του κ. Τσίπρα στον πολύ όμορφο και γραφικό χωριό, έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τον ήρωα της αντίστασης έξω από την εκκλησία της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στ’ Απεράθου, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το Πολιστικό Κέντρο του χωριού καθώς και τα μουσεία του στην ίδρυση των οποίων ο αείμνηστος Γλέζος είχε παίξει καταλυτικό ρόλο.

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα έχει συζητήσει με τους κατοίκους στην Πλάτσα όπου θα γευτεί και τα παραδοσιακά εδέσματα.

Οι σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νάξο είναι ιδιαίτερες και έχουν τις ρίζες του σε προσωπικές του σχέσεις. Ουκ ολίγες φορές ο κ. Τσίπρας έχει κάνει διακοπές στο νησί ενώ ένα από τα αγαπημένα του μέρη είναι η Μουτσούνα όπου έχει φιλοξενηθεί επανειλλημένα από φιλικά του πρόσωπα.

 

Το πρόγραμμά του στο νησί της Νάξου έχει ως εξής:

11.00 Συνάντηση με τους Εργαζόμενους και το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

11:30 Περιοδεία στα καταστήματα της πόλης της Νάξου

12:00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

13:30 Συνάντηση με φορείς και συλλόγους του νησιού

19:00 Συνάντηση με το σύλλογο κτηνοτρόφων Φιλωτίου Νάξου. 20:00 Επίσκεψη στην Απείρανθο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα