ΓΛΕΖΟΣ

Μανώλης Γλέζος

Νάξος: Διακομματική ερώτηση για την μετονομασία του Γενικού Λυκείου σε "Μανώλης Γλέζος"

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου είχε αποφασίσει αρμοδίως -και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία- να εισηγηθεί στο υπουργείο την προσθήκη της προσωνυμίας "Μανώλης Γλέζος" στο όνομα του Λυκείου.

Δείξε μου τον φίλο σου....

Δείξε μου τον φίλο σου....

Με τον Στράτο Σιμόπουλο, τον βουλευτή που εγκάλεσε τον Μανώλη Γλέζο ότι "βρέθηκε στην λάθος πλευρά της Ιστορίας" πραγματοποίησε περιοδεία στην Θεσσαλονίκη η Νίκη Κεραμέως.

Φωτογραφία αρχείου

Ο Τσίπρας στη γενέτειρα του Μανώλη Γλέζου

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις φορείς και συλλόγους του νησιού καθώς και με εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Θα επισκεφθεί-μεταξύ άλλων- την Απείρανθο, χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο Μ. Γλέζος.

Μανώλης Γλέζος

Οικογένεια Γλέζου: Σε στενό κύκλο η κηδεία λόγω κορονοϊού

Η οικογένεια Μ. Γλέζου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρει ότι η κηδεία θα γίνει σε στενό κύκλο λόγω των περιορισμών που ισχύουν, ενώ παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Γλέζου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Αγνός πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξης ο Μανώλης Γλέζος"

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης και αγνό πατριώτη τον Μανώλη Γλέζο, στο συλλυπητήριο μήνυμά της για το θάνατό του.

Ο Μανώλης Γλέζος με υψωμένη γροθιά

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Έφυγε από τη ζωή ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Το κατέβασμα της σημαίας των ναζί από την Ακρόπολη το 1941 (μαζί με τον Λάκη Σάντα) τον χαρακτήρισε για το υπόλοιπο της ζωής του.