news 24/7

ΓΛΕΖΟΣ

Μανώλης Γλέζος

Νάξος: Διακομματική ερώτηση για την μετονομασία του Γενικού Λυκείου σε "Μανώλης Γλέζος"

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου είχε αποφασίσει αρμοδίως -και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία- να εισηγηθεί στο υπουργείο την προσθήκη της προσωνυμίας "Μανώλης Γλέζος" στο όνομα του Λυκείου.

Δείξε μου τον φίλο σου....

Δείξε μου τον φίλο σου....

Με τον Στράτο Σιμόπουλο, τον βουλευτή που εγκάλεσε τον Μανώλη Γλέζο ότι "βρέθηκε στην λάθος πλευρά της Ιστορίας" πραγματοποίησε περιοδεία στην Θεσσαλονίκη η Νίκη Κεραμέως.

Φωτογραφία αρχείου

Ο Τσίπρας στη γενέτειρα του Μανώλη Γλέζου

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις φορείς και συλλόγους του νησιού καθώς και με εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Θα επισκεφθεί-μεταξύ άλλων- την Απείρανθο, χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο Μ. Γλέζος.

Μανώλης Γλέζος

Οικογένεια Γλέζου: Σε στενό κύκλο η κηδεία λόγω κορονοϊού

Η οικογένεια Μ. Γλέζου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρει ότι η κηδεία θα γίνει σε στενό κύκλο λόγω των περιορισμών που ισχύουν, ενώ παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Γλέζου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Αγνός πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξης ο Μανώλης Γλέζος"

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης και αγνό πατριώτη τον Μανώλη Γλέζο, στο συλλυπητήριο μήνυμά της για το θάνατό του.

Ο Μανώλης Γλέζος με υψωμένη γροθιά

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Έφυγε από τη ζωή ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Το κατέβασμα της σημαίας των ναζί από την Ακρόπολη το 1941 (μαζί με τον Λάκη Σάντα) τον χαρακτήρισε για το υπόλοιπο της ζωής του.

O Μανώλης Γλέζος στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα

O Μανώλης Γλέζος στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς συνεχίζει να δίνει το "παρών" στους αντιναζιστικούς αγώνες παρευρισκόμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής, στηρίζοντας του στην μάνα του δολοφονημένου καλλιτέχνη.

Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα,Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 συζήτηση στον προαύλιο χώρο της Βουλής.Ομιλητές ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Μανταίος, η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρος Χαλβατζής.
Τη συζήτηση συντονίζε ο Κώστας Δουζίνας.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Επιστολή Κωνσταντοπούλου σε Γλέζο: Δηλώνει ευγνώμων για τους αγώνες του κατά του τρίτου Μνημονίου

Ανοιχτή επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Μανώλη Γλέζο. Επικαλούμενη τις τέσσερις ιδιότητές της, τον ενημερώνει και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της

Symbol of anti nazi resistance and member of the Parliament for SYRIZA, Manolis Glezos, is pictured during the meeting. The Parliament members of SYRIZA came to a meeting to discuss the outcome of the talks. Key speaker was Alexis Tsipras and secondary speaker Manolis Glezos. Second Day of Alexis Tsipras's negotiations with other political Leaders,  in his effort to form a coalition Government. His effort seems not to be succesfull.

Γλέζος σε Σουλτς: Γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τους Έλληνες

Τι είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, για την αντίδραση που συναντά η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές. Γιατί κάνει προσωπική αναφορά στον Σουλτς

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, με τίτλο «Μια κουβέντα με τον Γλέζο», παρουσία του  προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Αθήνα, 25 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Γλέζος: Δεν θεωρούμε το σημερινό λαό της Γερμανίας υπεύθυνο για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ

Παρέμβαση Γλέζου για το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Έκκληση προς την ελληνική και τη γερμανική πλευρά απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κυριαρχήσει η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, η λογική και το δίκαιο

Γλέζος: Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση

Γλέζος: Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση

"Θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Μ. Γλέζο. "Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Vid)

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, με τίτλο «Μια κουβέντα με τον Γλέζο», παρουσία του  προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Αθήνα, 25 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Γλέζος: Ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί, αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει τον λόγο της

"Το ενιαίο νόμισμα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να μην μετατραπεί σε μέσο καταπίεσης", δηλώνει στην Κοριέρε Ντέλα Σέρα ο Μανώλης Γλέζος