Ο βουλευτής της ΝΔ και ο μαθητής που δεν ήξερε να πει “είμαι ο εκλεγμένος”

Ο βουλευτής της ΝΔ και ο μαθητής που δεν ήξερε να πει “είμαι ο εκλεγμένος”
Συζήτηση στη Βουλή eurokinissi

Με δυο «γραμμές» εμφανίστηκε η Ν.Δ στο κοινοβούλιο μετά τα μικροεπεισόδια στο συλλαλητήριο και υπό την πίεση της οργής που καταγράφεται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Με το σύστημα «καλός αστυνομικός – κακός αστυνομικός» φαίνεται πως εμφανίστηκε στην Βουλή την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία, αφού στις κοινοβουλευτικές κόντρες που υπήρξαν αμέσως μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν την επίθεση των ΜΑΤ εμφανίστηκαν δύο «τάσεις».

Η επίσημη κυβερνητική γραμμή εκφράστηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ Σπήλιο Λιβανό. Αν και στήριξε την γραμμή του σταματήματος των καταλήψεων που εκφράζεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την Νίκη Κεραμέως ζητώντας «ανοιχτά σχολεία» στην συνέχεια διαχώρισε τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων από τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Είπε ότι «κουκουλοφόροι ταραξίες έξω από την Βουλή διατάραξαν για μια ακόμα φορά την ζωή της πρωτεύουσας και αμαύρωσαν την ειρηνική πορεία των μαθητών». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «προφανώς δεν έχουν σχέση μαθητές και κουκουλοφόροι» δηλώνοντας πως «η θέση της κυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας  είναι καθαρή: ανοικτά σχολεία και διάλογος».

Την ίδια στιγμή όμως άλλοι βουλευτές του κόμματος κινήθηκαν στην γραμμή της συκοφάντησης των μαθητικών κινητοποιήσεων και μάλιστα με ακραίο τρόπο. Μάλιστα πρόκειται για το τμήμα εκείνο της Νέας Δημοκρατίας, με το οποίο φέρεται να συντάσσεται ιδεολογικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ Ανδρέα Κουτσούμπα που αποκάλεσε ουσιαστικά το τμήμα των μαθητών που κινητοποιείται αγράμματους.

Όπως είπε μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής: «Εμένα ο γιός μου θέλει να πάει σχολείο. Στη Λειβαδιά πήγαν να κλείσουν τα σχολεία 3.30 το βράδυ 2 μαθητές και ο ένας έλεγε «είμαι ο εκλεκτός». Ούτε να πει «είμαι ο εκλεγμένος» δεν ήξερε. Αυτή την Παιδεία θέλετε»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα