Ο Βουλγαράκης κατεβαίνει για δήμαρχος Αθηναίων

Ο Βουλγαράκης κατεβαίνει για δήμαρχος Αθηναίων

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην βουλευτής της Ά Αθηνών διακινεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη μικρών κομμάτων της δεξιάς

Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές διακινεί ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο κ.Βουλγαράκης που εκλεγόταν επί σειρά ετών στην Α΄ Αθηνών και έχει απομακρυνθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή μετά το θόρυβο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του περί νόμιμου και ηθικού, ενώ είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά το 2010, ανήρτησε στο facebook  δημοσίευμα του Ποντικιού που φέρει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για το δήμο Αθηναίων ως ζήτημα ημερών, εν όψει των αυτοδιοικητικών του Μαϊου. 

Σημειώνεται ότι ο κ.Βουλγαράκης φέρεται να έχει επαφές με πρώην και νυν στελέχη της ΝΔ, πρώην δημοτικούς συμβούλους και στελέχη μικρών κομμάτων της δεξιάς, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αναφέρθηκαν σε εκείνον με θετικά λόγια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι στόχος είναι να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους της παραδοσιακής δεξιάς που αισθάνονται αποξενωμένοι από τη ΝΔ λόγω επιλογών της ηγεσίας Μητσοτάκη, αλλά και σε όσους εξ αυτών σκέπτονται να ψηφίσουν ακροδεξιούς σχηματισμούς.

Οι κινήσεις του κ.Βουλγαρακη έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς, με ορισμένους να εκτιμούν ότι στόχος του είναι να πιέσει για την ένταξη του στα γαλάζια ψηφοδέλτια και άλλους ότι στόχος είναι να παίξει ρόλο σε νέες κινήσεις στο χωρο της δεξιάς. 

Συνομιλητές πάντως του πρώην υπουργού αποκόμισαν την εντύπωση ότι με τον τρόπο αυτό θέλει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, όχι όμως και στη ΝΔ με την οποία δεν έχει πια ανοιχτές γέφυρες. 

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ελπίζει ότι εάν πάρει 8-10% θα λάβει πέντε έδρες και άρα θα μπορεί να παίξει ένα ρόλο στη δημοτική σκηνή της Αθήνας. Η σύγκρουση του με τον Κώστα Μπακογιάννη που στηρίζει επίσημα η ΝΔ αναμένεται βέβαια να είναι σκληρή, ωστόσο ορισμένοι εκτιμουν ότι ο υποψήφιος της ΝΔ που αναμφισβήτητα θα είναι πρώτος λόγω της απλής αναλογικής που έχει θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές, θα χρειαστεί συνεργασίες. Και κυρίως ο κ.Βουλγαράκης επιθυμεί όπως προαναφέρθηκε να επανέλθει δια των δημοτικών της Αθήνας στο πολιτικό προσκήνιο και ενδεχομένως στη συνέχεια να συμμετάσχει σε ζυμώσεις σε κόμματα στο χώρο της δεξιας. 

Ωστόσο μένει να φανεί κατά πόσον υπάρχει όντως χώρος για μία υποψηφιότητα του (εφόσον τελικά ανακοινωθεί), δεδομένου ότι στο χώρο της κεντροδεξιάς κυριαρχει αναμφισβήτητα ο κ.Μπακογιάννης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, Νέα Δημοκρατία, Δημοτικές Εκλογές
SHARE: