"Όχι" λέει η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, από  Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα Δημόσια έργα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, από Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα Δημόσια έργα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Στο Μαξίμου γίνεται διαπραγμάτευση για τις τηλεοπτικές συχνότητες", καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηρίζει "καναλάρχη - υπουργό" τον Παππά

Την απόφασή της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτηρίζοντας «διάτρητη» τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και καταλογίζοντας προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι επιχειρεί να αναδιατάξει το τηλεοπτικό πεδίο ως «καναλάρχης – υπουργός».

«Έχετε υποσχεθεί παντού τηλεοπτικές άδειες. Η αγορά βοά» κατήγγειλε ο κ. Αυγενάκης απευθυνόμενος στον κ. Παππά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τον κατηγόρησε μάλιστα ότι αναίρεσε τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως δεν συζητά με ιδιοκτήτες καναλιών. «Την ώρα που εμείς νομοθετούμε στη Βουλή, στο Μαξίμου γίνεται διαπραγμάτευση για τις τηλεοπτικές συχνότητες» πρόσθεσε και διερωτήθηκε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «μήπως κάτι άλλο συμβαίνει και δεν μας το λέτε; Μήπως δεν υπηρετείτε τη διαφάνεια;». Κλιμάκωσε, μάλιστα, την επίθεσή του κατά του κ. Παππά κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη αυθαιρεσία» του νομοσχεδίου η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να λαμβάνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις.

«Το νομοσχέδιο είναι διάτρητο, έχει πολλά σκοτεινά σημεία και θα καταπέσει σε ελάχιστο χρόνο» προεξόφλησε ο κ. Αυγενάκης και αντέτεινε ότι τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας λειτουργούν νόμιμα εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μοιράσει τις άδειες με βασικό κριτήριο την πλειοδοσία. «Κυριαρχεί στο νομοσχέδιο ένα πνεύμα δημοπρασίας» είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, διατύπωσε ενστάσεις για την πρόβλεψη του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σε θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ να λειτουργήσει ως επίγειος ψηφιακός πάροχος ανταγωνιζόμενη τη Digea. «Με την Digea τι ακριβώς θα κάνετε;» διερωτήθηκε ο κ. Αυγενάκης και ξεκαθάρισε: «δεν μπορούμε να υπερψηφίσουμε το σχέδιο νόμου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση στη Βουλή για τα ΜΜΕ. Πυρά από όλα τα κόμματα

SHARE: