Μητσοτάκης προς υπουργούς: Όχι προσλήψεις συγγενών, θα μειωθούν οι γραμματείες και οι μετακλητοί

Μητσοτάκης προς υπουργούς: Όχι προσλήψεις συγγενών, θα μειωθούν οι γραμματείες και οι μετακλητοί
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης. Απαγόρευση πρόσληψης συγγενών, σύμβασης συζύγων και τέκνων με το δημόσιο και παράλληλης επαγγελματικής δραστηριότητας. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων μειώνονται σε 60, δραστική μείωση και αριθμού μετακλητών στα υπουργεία.

Σφιχτό” χρονοδιάγραμμα, αυστηρό έλεγχο του κυβερνητικού έργου από το Μαξίμου, ασυμβίβαστα για υπουργούς και υφυπουργούς και μείωση των κρατικών θέσεων και μετακλητών υπαλλήλων περιλαμβάνει το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα περιγράψει αύριο στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Σε αυτόν θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σημειωτέον ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος και θα περιγράψει αύριο στο υπουργικό τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης μετά την εισήγηση Μητσοτάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος και ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Στέλιος Κουτνατζής, θα είναι η “τριάδα” που θα ελέγχει την πορεία του κυβερνητικού σχήματος, το εκτελεστικό και νομοθετικό έργο.

Κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν επίσης ότι στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και η σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο στους/τις σύζυγους, όπως και στα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης. Κινήσεις που έχουν ως στόχο αφενός να δοθεί στίγμα κατά της διαφθοράς και αφετέρου για τη μείωση των “ρουσφετιών” και του κράτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα