"Όχι" στα συσσίτια μίσους της Χρυσής Αυγής, είπε ο δήμος Πειραιά

Διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή από τα γραφεία του κόμματος στο Σταθμό Λαρίσης την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή από τα γραφεία του κόμματος στο Σταθμό Λαρίσης την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο δήμαρχος Πειραιά δεν επέτρεψε τη διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή. Σκληρή ανακοίνωση με απρεπείς χαρακτηρισμούς από το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου

Προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις κάνει η Χρυσή Αυγή, η οποία με ανακοίνωσή της, στην ιστοσελίδα της, αναφέρει πως "κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αυριανή διανομή τροφίμων στον Πειραιά, στις 11 το πρωί. 

Η ουσία όμως διαφορετική, καθώς η διανομή ήταν να γίνει στην πλατεία Θεάτρου. Υπήρξε όμως έντονη αντίδραση από το δήμαρχο Πειραιά, όπως γίνεται γνωστό, και έτσι η διανομή μεταφέρεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"...στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (Καραΐσκου 111) στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, δίπλα ακριβώς στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς".

Και αμέσως μετά:

"Ο δήμαρχος των ισλαμιστών, που έδωσε άδεια να γίνει ο Πειραιάς... Ισλαμαμπάντ και εκατοντάδες μουσουλμάνοι να μαστιγώνονται εν μέση οδώ, απειλεί και πάλι με μηνύσεις.

Δεν τον ενοχλούν οι ακραίοι βίαιοι ισλαμιστές, ενοχλείται όμως από την Χρυσή Αυγή που θέλει να μοιράσει τρόφιμα στους συμπατριώτες μας που στενάζουν από τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα.Θέλει να δείξει καλή διαγωγή στην χούντα του μνημονίου εν όψει δημοτικών εκλογών."

Το μπλόκο του Μιχαλολιάκου

Τι είχε προηγηθεί; Η άμεση αντίδραση του δήμου Πειραιά με το δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο να μιλά με την Αστυνομία.

"Όπως γνωρίζετε", τονίζεται στην επιστολή, "η δημοτική αρχή της πόλης, γνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που περνούν συμπολίτες μας, χάραξε μια ολόκληρη στρατηγική για τη στήριξή τους.

Με τη βοήθεια της εκκλησίας μας, φορέων και μικρών και μεγάλων δωρητών, μπορέσαμε και κάναμε πράξη την κυρίαρχη επιλογή μας: "κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανείς συμπολίτης μας χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα".

Αυτό το κάνουμε μήνες εφαρμόζοντας έναν αξιακό κώδικα που δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να τον παραβεί. Και αυτός ο άγραφος αλλά ηθικός κώδικας μας επιβάλλει να μην αφήνουμε κανέναν να ευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ιδιαίτερα ανθρώπων που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον πόνο.

Με αυτό το σκεπτικό κινηθήκαμε και θα κινηθούμε μέχρι τέλους.

Επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε από τη δημοτική αρχή για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Ζητάμε λοιπόν τη συνδρομή σας ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράνομες δράσεις και παράλληλα σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν κόμματα, ΜΚΟ, παρατάξεις , φορείς, δημοτικούς χώρους και ιδιαίτερα αυτόν της πλατείας δημοτικού Θεάτρου για να στήσουν "πανηγύρι" διανομής τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο τον ευτελισμό των συνανθρώπων μας».

Εξάλλου, ο δήμος Πειραιά, η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Όλοι μαζί για το παιδί", στη Χριστουγεννιάτικη δράση: "Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Άι-Βασίλης", συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΣKAΪ, η Εθνική Τράπεζα και τα παιδιά της ένωσης "Μαζί για το παιδί", σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά, συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας. Τα δώρα θα είναι για παιδιά όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Αστυνομία εξήγησε πως δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί η πλατεία για τη διανομή.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network