Οι αλλαγές που έρχονται στη ΝΔ

Οι αλλαγές που έρχονται στη ΝΔ
Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και σε start ups επιχειρήσεις (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Δεν υπάρχει ζήτημα "ανασχηματισμού" στη Συγγρού διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει τα σχέδιά του

Για μετά το καλοκαίρι, ακόμα και μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, φαίνεται να μετατίθεται οι όποιες συζητήσεις για αλλαγές σε πρόσωπα που πλαισιώνουν τον κεντρικό πυρήνα των στελεχών που έχουν την ευθύνη της επεξεργασίας και προβολής της πολιτικής της ΝΔ.

Αυτή η συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ υφέρπει έντονα τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας κάνει τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της προεδρίας του είναι έτοιμος για «ανασχηματισμό». Η Συγγρού διαψεύδει αυτά τα σενάρια, τουλάχιστον για το παρόν και το άμεσο μέλλον και αποδίδει τους όποιους ψίθυρους σε «αποκυήματα φαντασίας».

Ωστόσο είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ οι διαπιστώσεις για ελλείψεις και μειωμένη απόδοση στελεχών σε συγκεκριμένους ρόλους που έχουν αναλάβει. Δεν πέρασαν απαρατήρητες και οι αναφορές του πρόεδρου της ΝΔ στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι «δεν είμαστε εδώ απλά για να απολαμβάνουμε τα προνόμια της εξουσίας», ζητώντας παράλληλα «σκληρή δουλειά», «αίσθηση του μέτρου» και συνέπεια», ενώ επέπληξε συγκεκριμένα στελέχη χωρίς να τα κατονομάσει για «προκλητικές συμπεριφορές».

Την ίδια στιγμή όμως, κινήσεις όπως η μετάθεση του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ για τον Οκτώβριο παρά τον αρχικό προγραμματισμό για Ιούλιο και η έμφαση που δίνεται από τη ΝΔ στην επεξεργασία του προγράμματος που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προϊδεάζουν πως για κάποιες εβδομάδες τουλάχιστον έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα η όποια συζήτηση και στο βαθμό που υπάρχει για αλλαγές προσώπων σε κεντρικές θέσεις στη ΝΔ.

Ταυτόχρονα αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να μην ανοίξει εσωκομματικά μέτωπα καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις από το φθινόπωρο. Μάλιστα είναι ενδεικτικό και το γεγονός ότι μετά τα παράπονα που εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη Συγγρού επανήλθε η φωτογραφία του δίπλα στις φωτογραφίες των πρώην προέδρων του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα