Οι ΑΝΕΛ ζητάνε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Να δοθούν στη δημοσιότητα σημαντικά έγγραφα του State Department και του Foreign Office ητάνε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

"Πέρασαν 40 χρόνια από το πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια εγκληματικής σιωπής. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τη συγκυβέρνηση να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία της ελληνικής Βουλής, όπως ζήτησε και η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να έχει ως πηγή πληροφόρησης τα αρχεία ξένων κυβερνήσεων, όπως του State Department και του Foreign Office, για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία, ώστε να μάθουν οι Έλληνες την αλήθεια για το ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης ελληνικής τραγωδίας, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν τιμωρήθηκε, ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων των εμπλεκομένων χωρών, τι συνέβη με τους αγνοούμενους, γιατί οι Έλληνες πεσόντες και τραυματίες δεν αναγνωρίστηκαν ως θύματα πολέμου", καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

SHARE:

24Media Network