Οι χειρισμοί Παππά στην ΕΡΤ συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι χειρισμοί Παππά στην ΕΡΤ συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ
Φωτό αρχείου: Νίκος Παππάς Eurokinissi

Το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ με θέμα και την ΕΡΤ δεν ανακοινώθηκε, αλλά και η εύγλωττη σιωπή όλων των μελών, συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Φίλη, δείχνουν ότι το ζήτημα εξακολουθεί να προκαλεί τριβές.

Ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει η ΕΡΤ για το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι χειρισμοί του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που έχουν προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με προεξάρχοντα το Νίκο Φίλη και βουλευτές της τάσης των 53+.

Το θέμα της ΕΡΤ ήταν ένα από τα τρία θέματα στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας (τα άλλα δύο ήταν οργανωτικά- περιοδείες και η συνταγματική αναθεώρηση, οι διαδικασίες για την οποία εκκινούν την επόμενη εβδομάδα). Ο κ. Παππάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπουλου ενημέρωσαν για τη συζήτηση νωρίτερα χθες στην επιτροπή για την ΕΡΤ και για το ποια είναι η κατάσταση σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

Και μόνο το γεγονός όμως ότι η συνεδρίαση της ΠΓ δεν ανακοινώθηκε, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, αλλά και η… εύγλωττη σιωπή όλων των μελών του κομματικού οργάνου, συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Φίλη, δείχνουν ότι το ζήτημα της ΕΡΤ παραμένει πηγή τριβών στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου και κατά την ακρόαση νωρίτερα χθες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε φανεί ότι εξακολουθούν οι εσωκομματικές διαστάσεις του ζητήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος “έδειξε” την προηγούμενη διοίκηση Τσακνή, αν και βεβαίως ήταν διοίκηση επιλογής ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, που ανήκει στους 53+ άφησε αιχμές κατά Παππά. “Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες τις οποίες ούτε μπορούμε αλλά ούτε και θέλουμε να αγνοήσουμε”, είπε η κ.Καββαδία, επικαλούμενη ότι δεν επιτρέπεται να θολώνει η εικόνα όσων σημαντικών έχει κάνει για την ΕΡΤ η κυβέρνηση, με πρώτο την αποκατάσταση του “μαύρου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα