Οι χρυσαυγίτικες κουκούλες των Βανδάλων του Phylax

Οι χρυσαυγίτικες κουκούλες των Βανδάλων του Phylax

Οι καταγγελίες του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Από τις βλάσφημες παραστάσεις, στα σατανικά γλυπτά και στη δολοφονία του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα

Σε «παρακράτος που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία» αποδίδει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης τους ηθικούς –τουλάχιστον- αυτουργούς των βανδαλισμών στο γλυπτό Phylax το οποίο χτες τα ξημερώματα καταστράφηκε από ομάδα αγνώστων με κουκούλες αφού προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα επιθέσεις με μπογιά και πέτρες και εν συνεχεία εξορκισμοί και αγιασμοί από παλαιοημερολογίτες. Ταυτόχρονα κ. Χατζηδάκης κάνει λόγο ανοιχτά για «πολιτικές προεκτάσεις» του γεγονότος δείχνοντας ξεκάθαρα προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Ήδη από τις 4 Γενάρη όταν προκλήθηκαν τα πρώτα σχετικά επεισόδια που στόχευαν στην απομάκρυνση από την πλατεία όπου είχε τοποθετηθεί το γλυπτό, ο δήμαρχος της πόλης μιλώντας τότε στο ραδιόφωνο 24/7 είχε υποδείξει ως υπαίτιο όλου αυτού του κλίματος, που παραπέμπει στο Μεσαίωνα και το σκοταδισμό της Ιεράς Εξέτασης,  τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο και τη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη βουλή.

Σε εκείνη την ερώτηση ο χρυσαυγίτης βουλευτής μιλούσε για «καλλιτεχνικό εξάμβλωμα» και «σατανιστικής μορφής γλυπτό» διότι «είναι μια μορφή που έχει σώμα ανθρώπου και κεφάλι πουλιού και είναι κατακόκκινου χρώματος δίνοντας την εντύπωση, με την πρώτη κιόλας ματιά, ότι πρόκειται για σατανιστική απεικόνιση, αφού έχει απόκοσμη μορφή» αφού «ως γνωστόν οι Άγγελοι απεικονίζονται πάντα με ευγενικές ανθρώπινες μορφές φέροντας μόνο ανοιχτόχρωμη ενδυμασία». Σε αυτό το πλαίσιο το σκεπτικό –όσο επιτρέπεται να μιλάει κανείς για σκέψη σ’ αυτές τις περιπτώσεις-  του νεοναζιστή βουλευτή ήταν ότι το συγκεκριμένο έργο έρχεται σε αντίθεση με την «πλούσια Ελληνική ιστορία και Χριστιανική παράδοση» και εν κατακλείδι καλούσε το υπουργείο εσωτερικών εμμέσως πλην σαφώς να παρέμβει και να εγκαλέσει στην τάξη το δήμαρχο.

Όλη αυτή η ρητορική βέβαια αναπαραγόταν και από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και είναι ενδεικτική ανάρτηση στις 15 Δεκέμβρη που έλεγε ότι «οι Νεοταξίτες έστησαν άγαλμα του Σατανά στο Παλαιό Φάληρο!» και ως απόδειξη αναφερόταν ότι «πρόκειται για άγαλμα του σατανά, ο οποίος, όπως και η κόλαση, απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα!». Όλως τυχαίως την ίδια μέρα στο δημοτικό συμβούλιο ξεσπάθωσαν κατά του γλυπτού ζητώντας την απομάκρυνσή του τόσο ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής Τρύφων Μπουγάς όσο και ο υποστηριζόμενος από το Ποτάμι δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πιτούλης, ο οποίος χέρι-χέρι με τους Χρυσαυγίτες και τους Παλαιοημερολογίτες μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook υποστήριζε ότι «δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως τέχνη τις ανησυχίες του καλλιτέχνη ο οποίος θεωρεί ότι είναι φύλακας-άγγελος της πόλης μας ο διάβολος! Πολιούχος και Προστάτης της Πόλης μας είναι ο Άγιος Αλέξανδρος!».

Αυτά τα δύο στοιχεία είναι αρκετά για να καταδείξουν αν μη τι άλλο τι βασιμότητα των καταγγελιών του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή κάνει κάτι τόσο αποκρουστικό που θυμίζει τις πιο μαύρες εποχές λογοκρισίας και πνευματικής λοβοτομής. Πριν από πεντέμισι χρόνια οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής είχαν προχωρήσει σε μια ανάλογη ενέργεια μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις για να ματαιώσουν τις παραστάσεις του «Corpus Christi» στο θέατρο Χυτήριο στο όνομα του ότι είναι «βλάσφημο έργο». Ωστόσο δεν θα πρέπει κανείς να εκπλήσσεται από αυτά τα γεγονότα, γιατί το δολοφονικό χέρι της Χρυσής Αυγής δεν σταμάτησε στους μετανάστες, ούτε στους εργάτες του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, αλλά βάφτηκε στο αίμα του …καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και προς κάθε κατεύθυνση. Το κυριότερο όμως ζήτημα είναι ότι μετά από 6 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής η ατζέντα της είναι παρούσα και τροφοδοτεί ένα κλίμα πνευματικής αθλιότητας και μιζέριας πλάι στην οικονομική και κοινωνική αθλιότητα της μνημονιακής πολιτικής. Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ τα οποία σύμφωνα με το νόμο έχουν ως αποστολή πέραν της ενημέρωσης και την προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας του λαού μας είναι καιρός να προβληματιστούν για το πόσο γελοίοι γίνονται όλοι όσοι αντιμετωπίζουν με όρους «κανονικού» πολιτικού κόμματος μια φασιστική οργάνωση προβάλλοντας δηλώσεις στελεχών της στο όνομα της αποφυγής του προστίμου από το ΕΣΡ και ως εκ τούτου είναι καιρός να τελειώνουμε και με τα καλαμπούρια περί δύο άκρων τα οποία και ανιστόρητα είναι και επί της ουσίας παρέχουν πολιτική νομιμοποίηση στο μαύρο.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα