Οι πρώτες αντιδράσεις για την επίθεση στη Βιέννη

Οι πρώτες αντιδράσεις για την επίθεση στη Βιέννη
Εικόνα από τη Βιέννη μετά την επίθεση ενόπλων AP

Μήνυμα ότι τα κράτη της ΕΕ δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στο μίσος, στέλνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά την επίθεση στη Βιέννη.

Σοκαρισμένη είναι η Ευρώπη μετά την επίθεση σε διάφορα σημεία της Βιέννης, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στο μίσος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνει “Είμαι σοκαρισμένος από τις τρομακτικές επιθέσεις στη Βιέννη. Έχω μεταφέρει στον Σεμπάστιαν Κουρτς την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση. Οι καρδιές μας, με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία”.

Τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στη Βιέννη, εξέφρασε στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει: Στεκόμαστε δίπλα στον λαό της Αυστρίας! Παραμένουμε ενωμένοι ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές πράξεις!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει πως συμμερίζεται τον πόνο του αυστριακού λαού, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα κάνουμε σε τίποτα πίσω».

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα”.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση.

«Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτή την άνανδρη ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες», ανέφερε σε tweet του ο Μισέλ. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα και το λαό της Βιέννης μετά από την φρικτή επίθεση σήμερα το βράδυ».

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε στο twitter: “Είμαι σοκαρισμένη και λυπημένη από τη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τον αυστριακό λαό. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Αυστρία. Είμαστε ισχυρότεροι από το μίσος και τον τρόμο”

Για «τρομακτικές» ειδήσεις από την Βιέννη κάνει λόγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και εκφράζει την συμπαράστασή του στα θύματα και τους τραυματίες, αναφερόμενο στην τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

«Τρομακτικές, δυσάρεστες ειδήσεις μας έρχονται απόψε από την Βιέννη. Ακόμη κι αν το μέγεθος της τρομοκρατίας δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί: Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται με τους τραυματίες και τα θύματα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά στο μίσος που θέλει να διασπάσει τις κοινωνίες μας», αναφέρεται στην ανάρτηση, την οποία αναπαρήγαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα