Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Καταστατικό συνέδριο με στόχο την ανανέωση

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Καταστατικό συνέδριο με στόχο την ανανέωση
Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, αφουγκραζόμενοι την ανοδική τάση που παρατηρείται στα οικολογικά Πράσινα Ευρωπαϊκά κόμματα, προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές.

Καταστατικό Συνέδριο πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία εκπροσώπων του κόμματος από όλη τη χώρα με σκοπό την ενίσχυση της ευελιξίας των διαδικασιών τους.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Καταστατικού Συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, τ. Δήμαρχος Κοζάνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σημειώνονται τα ακόλουθα:

“Με δημοκρατικά άμεσο τρόπο και με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας, πραγματοποιήσαμε στις 18 & 19 Ιουλίου Καταστατικό Συνέδριο, όπου με πνεύμα ευρείας ομοφωνίας και σύμπνοιας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές στη δομή και στις διαδικασίες του κόμματός μας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, προσαρμοζόμαστε στο πνεύμα της εποχής και αφουγκραζόμενοι την ανοδική τάση που παρατηρείται στα οικολογικά Πράσινα Ευρωπαϊκά κόμματα, προσαρμόζουμε το καταστατικό μας με προσανατολισμό στην ευελιξία αποφάσεων, αλλά και στη δομική ανανέωση ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά σε αυτή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Πρώτη σημαντική καταστατική αλλαγή είναι η ύπαρξη Συμπροέδρων ως επικεφαλής του κόμματος οι οποίοι θα εκλέγονται από το Τακτικό Συνέδριο.

Άλλη μια σημαντική αλλαγή είναι η αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργικότητας της Εκτελεστικής Γραμματείας που πλέον θα ονομάζεται Πολιτική Γραμματεία.

Επίσης αποφασίσαμε τη συμμετοχή εκπροσώπων της νεολαίας αλλά και των Ελλήνων του εξωτερικού στο Πανελλαδικό Συμβούλιο, ενώ προχωρήσαμε στην εγκαθίδρυση ενός νέου οργάνου, του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου με συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Το Καταστατικό Συνέδριο κι οι αλλαγές που προέκυψαν είναι αποτέλεσμα ενός διαρκούς και δημοκρατικού διαλόγου στο Καταστατικό Συμβούλιο του Κόμματος, αλλά και αποφάσεων με ευρείες συναινέσεις και ομοφωνίες.

Η πρώτη εκλογή Συμπροέδρων θα γίνει το 2021, στο μεθεπόμενο Τακτικό Συνέδριο, μετά από μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία θα προχωρήσουμε πιο ομαλά στην υιοθέτηση των νέων λειτουργιών του Κόμματος οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για διεύρυνση των μελών.

Οι υπόλοιπες διαδικαστικές αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το προσεχές Τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το φθινόπωρο του 2020.

Μέχρι τότε, Συντονιστής του Κόμματος παραμένει ο Μανώλης Βέμης, ενώ Συνεκπρόσωποι είναι οι: Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και ο Νίκος Πουτσιάκας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα