Οικονόμου: Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας και διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Οικονόμου: Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας και διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ.
Γιάννης Οικονόμου Menelaos Myrillas / SOOC

Μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την εξιχνίαση το τελευταίο δίμηνο επτά υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί.

«Η Κυβέρνηση έχει ως καταστατικές της αρχές τη θεσμικότητα και την προσήλωση στη νομιμότητα, πόσο μάλλον σε ό,τι αφορά δημόσιες Αρχές» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την εξιχνίαση κατά τους τελευταίους δύο μήνες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνολικά 7 υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί, οι όποιοι έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Ενδεικτικά, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί βρέθηκαν να εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβίασης και δωροληψίας, συμμετοχής σε εγκληματικές οργανώσεις, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εμπρησμού, καθώς και παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής φύλαξης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση οι πρόσφατες εξιχνιάσεις υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αποδεικνύουν την αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης γενικότερα και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ειδικότερα στην εκρίζωση φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς εντός της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα τονίζεται ότι: «Δεν υπάρχει η ελάχιστη ανοχή σε όποιον, έργω ή λόγω, αποπειράται να διαρρήξει την εμπιστοσύνη τόσο του πολίτη, όσο και της κοινωνίας στις Αρχές της Πολιτείας μας

Σε δήλωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «Με αποφασιστικότητα, με προσήλωση στη νομιμότητα και την ακεραιότητα, δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να διασαλεύσει τη λειτουργία της ΕΛΑΣ και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν».

Αναλυτικά η σχετική δήλωση του κ. Οικονομού:

«Η Ελληνική Αστυνομία, με την πολύπλευρη και αποτελεσματική δράση της, με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης, εμπεδώνει την τάξη και την ασφάλεια σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητα μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να αντιμετωπίσουμε ριζικά τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας. Ωστόσο, όπως σε κάθε “ζωντανό οργανισμό”, έτσι και στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούνται ενίοτε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες χρήζουν ριζικής αντιμετώπισης.

Τα πρόσφατα περιστατικά που εξιχνίασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, καταδεικνύουν την προσήλωσή μας στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και την αταλάντευτη πίστη μας στις αξίες και τις αρχές που ενσαρκώνουν τόσο η ελληνική Πολιτεία όσο και η Ελληνική Αστυνομία. Με αποφασιστικότητα, με προσήλωση στη νομιμότητα και την ακεραιότητα, δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να διασαλεύσει τη λειτουργία της ΕΛΑΣ και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα