Οικονόμου για αποκάλυψη Guardian: “Οι Έλληνες ψηφοφόροι δε χειραγωγούνται”

Οικονόμου για αποκάλυψη Guardian: “Οι Έλληνες ψηφοφόροι δε χειραγωγούνται”
Γιάννης Οικονόμου Giannis Dimitropoulos/ SOOC

“Σενάρια επιστημονικής φαντασίας” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί δράσης της “Team Jorge” για χειραγώγηση εκλογών και στην Ελλάδα.

Απαξιωτικά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις αποκαλύψεις του Guardian για τη δράση ισραηλινής ομάδας χειραγώγησης εκλογών και στη χώρα μας.

Ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε: “Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες χώρες. Οι Έλληνες ψηφοφόροι δε χειραγωγούνται. Ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν”.

Στην επισήμανση ότι το ερώτημα είναι εάν όντως η “Team Jorge” δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας να υπάρχει τέτοια ομάδα, αλλά από την ώρα που οι Έλληνες ψηφοφόροι δε χειραγωγούνται, ξέρουν ποιον ψηφίζουν και ποιον καταψηφίζουν, η συζήτηση αυτή είναι άνευ αντικειμένου”.

Χαρακτήρισε πάντως “ενδιαφέρον ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει μία πλατφόρμα αιτιολόγησης της επικείμενης ήττας της”.

Στο ερώτημα εάν δεν πρέπει να ερευνηθεί η έρευνα δημοσιογράφων από 30 διεθνή ΜΜΕ, ο κ. Οικονόμου είπε: “Στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις, η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει. Αλλά είναι αδιανόητο και εκτός λογικής και πραγματικότητας να υπονοεί κανείς ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.”

Στην επισήμανση πως έχουν συμβεί αντίστοιχες εκστρατείες παρέμβασης σε εκλογές σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Οικονόμου απάντησε απλώς: “Όχι στη χώρα μας”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διεθνή δημοσιογραφική έρευνα, ομάδα ισραηλινών ειδικών χειραγωγεί εκλογές με hacking, σαμποτάζ και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα social media.

Ο εμπνευστής και επικεφαλής της “ομάδας που δεν έχει ήθος, ενδοιασμούς ή σύνορα, έχοντας μετατρέψει το χάος σε επιχείρηση” όπως γράφει η Haaretz είναι ο 50χρονος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, Ταλ Χάναν.

Εμφανίστηκε και ο ίδιος στις εκ του σύνεγγυς, αλλά και online συναντήσεις με τους τρεις δημοσιογράφους της διεθνούς κοινοπραξίας (ένας του Radio France, ένας από τη Haaretz και ένας από τη TheMarker), οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες από αφρικανική χώρα που είχε εκλογές -κι εκείνοι ήθελαν να καθυστερήσουν.

Στις έξι ώρες μυστικών καταγραφών που έγιναν από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 2022, ο Χάναν -ο οποίος δραστηριοποιείται με το κωδικό όνομα Jorge και η ομάδα του είναι γνωστή ως Τeam Jorge- ακούγεται να λέει το εξής:

Στην παρούσα φάση είμαστε εμπλεκόμενοι σε εκλογές μιας χώρας της Αφρικής, έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια στα Εμιράτα. Έχουμε ολοκληρώσει 33 προεδρικές εκστρατείες, εκ των οποίων οι 27 ήταν επιτυχείς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα