Οικονόμου για υποκλοπές: “Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με φήμες”

Οικονόμου για υποκλοπές: “Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με φήμες”
Eurokinissi

"Καταντά λίγο περίεργο να ασχολείται κανείς με ένα κατασκοπικό θρίλερ" υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας όποιον έχει στοιχεία για τις υποκλοπές να πάει στη Δικαιοσύνη.

Στη γραμμή άμυνας για τις υποκλοπές “όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στη Δικαιοσύνη” επιμένει η κυβέρνηση, δηλώνοντας μάλλον υποτιμητικά ότι δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες και επιχειρώντας έτσι να υποβαθμίσει τη συζήτηση.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, μυθιστορήματα και αφηγήματα. Όποιος έχει στοιχεία μπορεί να τα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη. Είναι έργο της να διαλευκάνει κάθε πτυχή της υπόθεσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σχολίασε μάλιστα πως: “Από ένα σημείο και μετά καταντά λίγο περίεργο να ασχολείται κανείς με ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, που ξεκινά από την αποδοχή ότι καποιοι ήταν χρόνια στην Ελλάδα, παρενέβησαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και πήγαν τον Τσίπρα με το ζόρι σε ένα κότερο”.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα ζητήσει έρευνα από την ΑΔΑΕ στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών και υπουργοί, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε: “Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με φήμες. Με συγκεκριμένες θεσμικές ρυθμίσεις αντιμετωπίζει τις παθογένειες. Το ζήτημα σε όλη έκταση του είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης”.

Στην επισήμανση ότι και συνταγματολόγοι εκφράζουν ενστάσεις σχετικά με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, ιδίως δε για τον ορισμό της εθνικής ασφάλειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις είναι σε σωστή κατεύθυνση και δήλωσε ότι η διαβούλευση που γίνεται είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική, εκτιμώντας ότι κατά τη διαδικασία θα αναδειχθεί το ορθόν της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Όσον αφορά δε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, να προχωρήσει η Βουλή σε εφαρμογή ελέγχου για τα κινητά όλων των βουλευτών και των συνεργατών τους, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Καταρχήν η πρόταση απευθύνεται στη Βουλή, οπότε η κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια να απαντήσει. Η κυβέρνηση θεσμικά, με το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση και θα αξιοποιήσει όλες τις σκέψεις, δίνει επαρκή απάντηση”.

Ερωτηθείς δε για πολλοστή φορά εάν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ρωτήσει την ΕΥΠ, εάν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ήταν αντικείμενο νόμιμης επισύνδεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε δυσφορία του λέγοντας: “Έχω απαντήσει ίσα με 15 φορές στο ερώτημα αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα