Οικονόμου: Η αντιπολίτευση κανιβαλίζει την αλήθεια για τη ΔΕΗ

Οικονόμου: Η αντιπολίτευση κανιβαλίζει την αλήθεια για τη ΔΕΗ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην ερώτηση Τσίπρα για “golden boys”. Επικαλέστηκε ότι “πάγωσε” η καταβολή του bonus. Άμεσα τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η καταβολή bonus στα στελέχη της ΔΕΗ “πάγωσε” επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα περί “golden boys”, ενώ επανέλαβε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έσωσε την επιχείρηση από τη χρεωκοπία ώστε να μπορεί να δίνει σήμερα επιδοτήσεις.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα θα γίνουν σύντομα και τόνισε ότι θα είναι οριζόντια με ευρύ χρονικό ορίζοντα και έμφαση στις καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες.

“Η αντιπολίτευση κανιβαλίζει την αλήθεια”, δήλωσε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ.

Ανέφερε ότι η περιουσία του ελληνικού λαού μέσω μετοχών της ΔΕΗ ανέρχεται σήμερα στο ένα δισ. ευρώ, από 150 εκ ευρώ το 2019.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ το 2019 είχε χρεοκοπήσει, όπως είχε αποφανθεί και ο ορκωτός λογιστής τον οποίο όρισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

“Καταλαβαίνει κανείς ότι αν η ενεργειακή κρίση μας έβρισκε με τη ΔΕΗ όπως ήταν το 2019, οι συνέπειες για τους καταναλωτές θα ηταν πολύ χειρότερες, αφού δε θα υπήρχε δυνατότητα για οικονομική στήριξη” υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, υπενθυμίζοντας ότι και επί Παναγιωτάκη η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει τότε ενεργειακή κρίση.

Τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα αγοράς και διάθεσης μετοχών του 2021 δίνει στο ΔΣ της ΔΕΗ το δικαίωμα να διαθέσει μετοχές, αλλά το δικαίωμα αυτό δε θα ασκηθεί. Συνεπώς, δήλωσε, δημοσιεύματα για bonus δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η ΔΕΗ προέβη στην κίνηση αυτή κατόπιν εντολής της ΓΣ αλλά η διανομή έχει παγώσει και δε θα υλοποιηθεί.

Υποστήριξε πως είναι ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα από άλλους Ευρωπαίους. Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι χαμηλότερα στην τιμή της λιανικής από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Το πρόβλημα με τις αυξήσεις είναι πανευρωπαϊκό, δήλωσε ο κ.Οικονόμου και εκτίμησε ότι κρατική στήριξη στους λογαριασμούς έφερε αποτέλεσμα.

Παραδέχθηκε όμως ότι η στήριξη αυτή απέδωσε κυρίως στις καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες σε κύρια κατοικία, με συνέπεια πάνω από δύο εκ νοικοκυριά να δουν μικρές αυξήσεις, ενώ στήριξη θα λάβουν και τα επαγγελματικά τιμολόγια, αλλά στις μεγαλύτερες καταναλώσεις η επιβάρυνση ήταν πολύ μεγάλη.

“Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη σε αυτές τις καταναλώσεις, οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα”, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα