Οικονόμου: Το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη δρόμο να διανύσει – Καμία νέα συζήτηση για συνεργασία

Οικονόμου: Το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη δρόμο να διανύσει – Καμία νέα συζήτηση για συνεργασία
Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη διαμορφώσει συγκροτημένη πρόταση και έβαλε φρένο στο άνοιγμα του γραμματέα της ΝΔ Π. Μαρινάκη.

Το ερώτημα εάν μετά τις επόμενες διπλές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ, εξακολουθεί να πλανάται στην πολιτική ατμόσφαιρα. 

Το “άνοιγμα” εξάλλου, που έκανε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, προκάλεσε νέα σενάρια. Και ερμηνεύθηκε αν μη τι άλλο ως ένδειξη ότι το κυβερνών κόμμα θέλει να κρατάει γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που χρειαστεί. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρινάκης στο χαιρετισμό του προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι: “Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”. Απηύθυνε επίσης έκκληση συναίνεσης προς το ΠΑΣΟΚ μιλώντας για ένα «μίνιμουμ συναίνεσης πάνω σε εθνικούς στόχους» αναφερόμενος σε «νομοσχέδια που μαζί έχουμε ψηφίσει». Τόνισε πως «η βούληση της ΝΔ και του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση αρκεί να μην βρίσκουμε απέναντί μας κλειστές πόρτες».

Υπενθύμισε άλλωστε πως «μαζί είχαμε σταθεί απέναντι στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική» τονίζοντας πως δεν έχε εκλείψει ο κίνδυνος του λαϊκισμού και αυτών «που θέλουν να επαναφέρουν τις λογικές του 2015 και έπαιξαν στα ζάρια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». Τέλος αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis, τονίζοντας ότι στο στόχαστρο βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως «ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς πάντως να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του κ. Μαρινάκη και ερωτηθείς εάν τίθεται ξανά στο τραπέζι το σενάριο συνεργασίας, απάντησε πως δεν υπάρχει κάποια νέα συζήτηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλο σεβασμό τα συνέδρια των κομμάτων

Σχολίασε όμως ότι: “Αναδεικνύεται από το συνέδριο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη δρόμο να διανύσει προκειμένου να διαμορρφώσει μία συγκροτημένη πρόταση προς την κοινωνία, που να πλαισιώνεται από στρατηγική, κατανοητή, σταθερή και σαφή”. 

Το Μαξίμου άλλωστε διχάζεται μεταξύ της ανάγκης να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους για την περίπτωση μίας αναγκαστικής συγκυβέρνησης και της στρατηγικής να κρατήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους στη ΝΔ, δίνοντας μέχρις εσχάτων την μάχη της αυτοδυναμίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version