Όλγα Γεροβασίλη: Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο μετά την αναφορά του ονόματός της στη λίστα παρακολουθήσεων

Όλγα Γεροβασίλη: Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο μετά την αναφορά του ονόματός της στη λίστα παρακολουθήσεων
Στον Άρειο Πάγο η Όλγα Γεροβασίλη eurokinissi

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Όλγα Γεροβασίλη, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Ανάμεσα σε άλλα, η Όλγα Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που υποστηρίζει ότι τελέστηκαν σε βάρος της.

Κατά την έξοδο της από το κτίριο, η πρώην υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου. Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών (…) Έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης. Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα ήδη αναφέρθηκαν δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι. Στη χώρα έχει στηθεί από καιρό ένα δίκτυο κατασκοπείας. Τα μηνύματα αναφέρουν ότι αυτό οργανώθηκε και λειτούργησε με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση έχει καταθέσει και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, επίσης, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό.

Αναλυτικά η μήνυση που κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη:

https://www.news247.gr/download/3404//182000/gerovasili.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα