Όλγα Γεροβασίλη: “Παρούσα στην διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάζεται σε 4'
Όλγα Γεροβασίλη: “Παρούσα στην διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ”
Η Όλγα Γεροβασίλη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

“Να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα” υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ομιλία της στο Συνέδριο. Τόνισε πως δεν μπορεί να λειτουργεί η “ενός ανδρός αρχή” στο κόμμα.

“Είμαι παρούσα”! Αυτό δήλωσε με την ομιλία της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας έτσι στην πρόκληση που είχε απευθύνει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ομιλία της επικαλέστηκε αρκετές φορές το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Με πρώτον από αυτούς την ανάγκη να σταματήσει η καθοδική πορεία του κόμματος και να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά.

Η Όλγα Γεροβασίλη έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: “Έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή να δίνω αγώνες. Πολλούς αγώνες. Στα κινήματα, στην αυτοδιοίκηση, στη Βουλή, στην κυβέρνηση. Παντού. Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα. Και έδωσα μάχη για να μεγαλώσει. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τη σχέση με τα μέλη μας και την κοινωνία την υπερασπίζομαι στην πράξη. Με έργα. Όχι στα λόγια. Και δεν εξέλαβα ποτέ την ψήφο των πολιτών ως “λευκή επιταγή”. Όλες και όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες. Αυτούς υπηρετούμε, σε αυτούς απευθυνόμαστε, σε αυτούς λογοδοτούμε. Και σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα. Για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά”.

Στην αρχή της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως “πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας” και ειναι “η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Είπε πως “εδώ δεν υπάρχουν αντίπαλοί. Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας. Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας”.

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως “πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια” λέγοντας πως “το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς” οπότε “πρέπει να μπεί φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική”. Σημείωσε πως “είμαστε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας” κι “έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε περήφανοι”.

Ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως “δεν αρκεί να λέμε ότι θα νικήσουμε τον Μητσοτάκη” αλλά “χρειαζόμαστε σοβαρό πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένη πολιτική λειτουργία”. Προσθεσε πως “δεν μπορεί να αυτοαναιρούμαστε συνεχώς” αναρωτώμενη “θα δείξουμε κι άλλη ανοχή στα λάθη; Είναι άλλο τα λάθη απειρίας και άλλο τα λάθη αλαζονείας”. Ενδειτικά ζήτησε “να σταματήσουμε να δεσμευόμαστε για πράγματα που τα ξεχνάμε ή τα αναιρούμε” λέγοντας πως “χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία”. Αναρωτήθηκε αν “φτάνει μόνο με επικοινωνία; Πρέπει να υπηρετεί πολιτικό σχέδιο. Όχι να το υποκαθιστά”.

 

Αναφερόμενη στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “χρειαζόμαστε συγκροτημένη πολιτική λειτουργία” και “αρχές που θα υπηρετούμε όλοι αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του κόμματος”. Σημείωσε ότι δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση το “γράψτε την γνώμη σας και θα δούμε εμείς ποιο από αυτά θα λάβουμε υπόψ. Δεν λέγεται συντεταγμένη πορεία”. Σημείωσε πως χρειάζεαι “καινοτομία όχι προχειρότητα που δημιουργεί εσωστρέφεια στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος” δηλώνοντας πως “δεν είναι τα μέλη του κόμματος μας πολίτες του Σαββατοκύριακου”.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι “ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός” για “να πείθει όχι να απειλεί” και “να αγκαλιάζει όχι να απομακρύνει” αλλα “πάνω από όλα να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί” . Είπε μάλιστα πως “έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα” τονίζοντας πως “χρειάζεται συλλογική δουλειά: Όχι ενός ανδρός αρχή”. Συνέχισε λέγοντας πως “έχουμε τεράστια ανάγκη από νέους ανθρώπους” όμως “το νέο όμως δεν είναι μεσσιανισμός. Οι Μεσίες έρχονται από παλιά, πολύ παλιά” ενώ “οι μεγαλύτεροι ηγέτες της αριστεράς ήταν υπέρμαχοι της συλλογικότητας”.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι “το δίλλημα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα της χώρας” “μακάρι να μην χρειαζόταν” και “δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι”. Απευθυνόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι “δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς” ενώ σχολιάζοντας αντιδράσεις που υπήρξαν από οργανωμένους πυρήνες οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη σημείωσε πως “πάντα ξέραμε να ακούμε την αντίθετη άποψη δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό σήμερα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα