Όλι Ρεν για κινδυνολογία: O ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αυτό μετράει

Όλι Ρεν για κινδυνολογία: O ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αυτό μετράει

"O ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο" απαντάει ο Όλι Ρεν σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη περί κινδυνολογίας και νέων σεναρίων για έξοδο της χώρας από το Ευρώ (Vid)

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Όλι Ρεν απάντησε σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, γεγονός που είναι "αυτό που μετράει" καθώς και το "βασικό ζητούμενο".

Προηγήθηκε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί κινδυνολογίας.

"Κύριε Ρεν, αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανές επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;", ήταν η ακριβής ερώτηση που έθεσε ο Δ. Παπαδημούλης.

H απάντηση του Όλι Ρεν:

"Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα αυτές αυξάνονται πάλι. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια". 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: