Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοποθέτηση βηματοδότη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοποθέτηση βηματοδότη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Eurokinissi

Επιτυχημένη η επέμβαση βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αλ. Τσίπρα και τον Πρ. Παυλόπουλο.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Μία ημέρα πριν την εισαγωγή του στο Ωνάσειο, από τον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πρωτόγνωρες τις εικόνες με τους έρημους δρόμους και τις κλειστές Εκκλησίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως “είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, όχι γιατί φοβόμαστε, αλλά γιατί αγαπάμε”.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμη ότι οι άνθρωποι, που πριν λίγο καιρό έπλεκαν το εγκώμιο της Εκκλησίας για την σημαντική της προσφορά την περίοδο της κρίσης, σήμερα αναρωτιούνται πού είναι και τι κάνει η Εκκλησία και επανέλαβε ότι η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στο πλευρό αυτού του λαού. Έκανε γνωστό, άλλωστε, ότι η ΔΙΣ, που συνήλθε πριν λίγες μέρες, αποφάσισε και έθεσε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας στη διάθεση της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες, ενώ κάλεσε όλους τους συνεργάτες και εθελοντές να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη.

Ευχαρίστησε, ακόμη, για την προσπάθειά τους τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους κρατικούς λειτουργούς.

“Όλοι θέλουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, πρέπει, όμως, να πειθαρχήσουμε” σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε να “πειθαρχήσουμε σε αυτά που λένε οι ειδικοί επιστήμονες και επιτάσσει το κράτος και να έχουμε κουράγιο. Και αυτό θα περάσει. Καλή δύναμη και θα νικήσουμε”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο στον όποιον ευχήθηκε περαστικά και να επανέλθει γρήγορα υγιής στα καθήκοντα του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ιερώνυμο είχε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ύστερα από την επιτυχή επέμβαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα