Ολομέτωπη σύγκρουση ΚΙΝΑΛ με τον Αλέξη Τσίπρα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε συνέδριο
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε συνέδριο EUROKINISSI

"Δεν θα επιτρέψουμε να μας λεηλατήσουν, δεν θα επιτρέψουμε ένα νέο ¨βρώμικο ΄89¨". Ιδιαίτερου συμβολισμού επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στον Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, το μεσημέρι σήμερα. Η Χαρ. Τρικούπη κάνει λόγο για "συμπαιγνία κυβέρνησης, καραμανλικού μπλοκ και άλλων παραγόντων" και αναρωτιέται γιατί ξεχνούν τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα οδηγείται πλέον το Κίνημα Αλλαγής, που βλέπει «επιχείρηση απαξίωσής του και διάλυσής του από το Μέγαρο Μαξίμου».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μας λεηλατήσουν, δεν θα επιτρέψουμε ένα νέο ¨βρώμικο ΄89¨ σε βάρος μας» προειδοποιεί η Χαριλάου Τρικούπη, με τη Φώφη Γεννηματά, σε μια κίνηση ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού, να επισκέπτεται τον Κώστα Σημίτη το μεσημέρι σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η «επιχείρηση-συσπείρωση» γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό, μετά την απόφαση ανοίγματος των λογαριασμών του, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, γεγονός που φαίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις όλων των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, ακόμα και εκείνων (π.χ. Γιώργος Παπανδρέου) που δεν διαθέτουν τις καλύτερες των σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό. Η δε σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται πρωτοφανής και υψηλότερη ακόμα και από το τελευταίο διάστημα που η πόλωση μεταξύ των δυο χώρων έφτασε στα ύψη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, εμφανίζεται πεισμένη πως τα νήματα για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη κινούν ηγετικοί κύκλοι της κυβέρνησης, σε συνεργασία με καραμανλικά στελέχη εντός και εκτός της κυβέρνησης, αλλά και ορισμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα. Όπως μάλιστα τονίζουν, οι παραπάνω διοχετεύουν διαρροές σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και εν συνεχεία αναλαμβάνει την υπόθεση η δικαιοσύνη, με πρωτοβουλίες συγκεκριμένων μελών του δικαστικού σώματος, που κατευθύνονται-όπως υποστηρίζουν-«από τον γνωστό Ρασπούτιν».

Η Χαρ. Τρικούπη αναρωτιέται δε πώς είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να μην παρεμβαίνει σε άλλες υποθέσεις, όπως η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με την οποία ο Σόρος ενίσχυε την κυβέρνηση με 40 εκατ. ευρώ για την υπόθεση των Πρεσπών.

Το Κίνημα Αλλαγής, αξιοποιώντας δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», θέτει θέμα γιατί ενώ «ξέθαψαν την υπόθεση C4I και μεθόδευσαν τον έλεγχο των λογαριασμών Σημίτη, ξέχασαν το βούλευμα για τους υπουργούς του Καραμανλή» (σ.σ. τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να πάρει θέση.

Σε ανακοίνωση αργά το βράδυ χθες το Κίνημα Αλλαγής τονίζει σχετικά:

«Η Δικαιοσύνη οφείλει  να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Όλα στο φως, για όλους και για όλα. Από σημερινό(σ.σ. χθεσινό), όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», προκύπτει ότι αυτά, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν ισχύουν. Κινείται με σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ημετέρων και συμμάχων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε Δικαστικό Βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, 147 εκατομμυρίων ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09 κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δικογραφία αυτή ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπεται, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Και επίσης καμία ανεξάρτητη αρχή δεν διέταξε να γίνει έρευνα.

Ρωτάμε: Ποιος και με ποιού εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης;
Περιμένουμε άμεσα απάντηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γρηγοράκος: Καραμανλική συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για την εξόντωση των αντιπάλων του

Το τηλεφώνημα Γιώργου Παπανδρέου σε Σημίτη: "Επανάληψη του βρώμικου '89"

Συνάντηση Γεννηματά με Σημίτη τη Δευτέρα

SHARE: