Γαλάζια ομοβροντία για την ΠΝΠ δέσμευσης ταμειακών διαθέσιμων φορέων του δημοσίου

Γαλάζια ομοβροντία για την ΠΝΠ δέσμευσης ταμειακών διαθέσιμων φορέων του δημοσίου

Καταγγελία της κυβερνητικής απόφασης από τη Συγγρού, αλλά και γαλάζιους αυτοδιοικητικούς

Η απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του δημοσίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και γαλάζιων αυτοδιοικητικών.

Η ένσταση της Συγγρού δεν αφορά μόνο στη μέθοδο που ακολουθήθηκε (για την οποία άλλωστε η σαμαρική ηγεσία μπορεί εύκολα να βρεθεί αντιμέτωπη με τον αντίλογο πως η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε τακτικά με ΠΝΠ) αλλά και στον κίνδυνο εσωτερικής στάσης πληρωμών που επιχειρείται επί του παρόντος να καλυφθεί με το συγκεκριμένο τρόπο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του σχολίασε ότι: “Η απελπισία της κυβέρνησης και η προσπάθειά της να βρει διαθέσιμο ρευστό είναι τόσο μεγάλη που δεν σέβεται ούτε το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας” αναφερόμενος στο άρθρο 102 του Συντάγματος περί οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνέστησε δε στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό “να ολοκληρώσουν επιτέλους, προς όφελος της χώρας, αυτήν τη διαπραγμάτευση, ώστε να μην βρίσκεται μονίμως η πατρίδα μας αντιμέτωπη με το φάσμα της στάσης πληρωμών και η ίδια αναγκασμένη να καταφεύγει σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές”.

Οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί αντέδρασαν ακόμη πιο έντονα, δεδομένου ότι η ΠΝΠ τους θίγει άμεσα. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας ακύρωση. Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου έκανε λόγο για απόφαση αντισυνταγματική και παράνομη, δεδομένης και της αναδρομικότητάς της και κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει. Και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε στο ραδιόφωνο του Alpha “ανέκδοτο να συζητάει η κυβέρνηση ότι θα έρθει να πάρει τα ελάχιστα αποθεματικά των Περιφερειών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα