Ομπάμα σε Τσίπρα: Συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας με φόντο την ελάφρυνση χρέους

Ομπάμα σε Τσίπρα: Συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας με φόντο την ελάφρυνση χρέους

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ρητά στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία προς την ανάπτυξη και την επίτευξη του στόχου για βιωσιμότητα του χρέους, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

"Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της. Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε επίσης για αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης εισροής προσφύγων και μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού."

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα

SHARE:

24Media Network