Ώρα ελιγμών για το χρέος

Ώρα ελιγμών για το χρέος

Σε τακτικούς ελιγμούς προχωρεί η κυβέρνηση στην υπόθεση διευθέτησης του χρέους. Μετά από την εμπλοκή στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός κατέβασε τις προσδοκίες για το εύρος της επιδιωκόμενης λύσης

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή στο προχθεσινό Eurogroup σε σχέση με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος προκάλεσαν αίσθηση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε σαφώς χαμηλότερους τόνους από εκείνους που χρησιμοποιούσε έως χθες βράδυ η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως “στρατηγικό στόχο” να μπορέσει η χώρα μετά το πέρας του προγράμματος “να έχει σταθερή δυνατότητα να δανείζεται με βιώσιμα επιτόκια από τις αγορές”, ενώ προέβλεψε ότι “η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές με καλούς όρους”.

"Είτε με την πρόταση Σόιμπλε, είτε..."

Ωστόσο, μία αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα δημιούργησε την εντύπωση πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατεβάσει τον πήχυ : “Αυτός ο στόχος (σ.σ. της εξόδου στις αγορές με καλούς όρους) μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε”, είπε χαρακτηριστικά, “αποδραματοποιώντας” την πρόταση Σόιμπλε που κατατέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και δεν προβλέπει συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Πάντως, παρά την συγκεκριμένη αναφορά, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν, μιλώντας στο NEWS247 πως “δεν υπάρχει καμία αλλαγή γραμμής” και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ενόψει του οροσήμου της 15ης Ιουνίου. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για μία ρύθμιση “καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε”, επί της ουσίας επαναβεβαίωσε πως η Αθήνα ουδόλως ετοιμάζεται να δεχθεί την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών...

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Στόχος να γίνει η Ελλάδα διεθνής ενεργειακός κόμβος

SHARE:

24Media Network