Η ώρα της κρίσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: Πότε θα δει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς

Η ώρα της κρίσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: Πότε θα δει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς
Φωτογραφια αρχείου Eurokinissi

Με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο οποίος πιθανόν να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη εβδομάδα αναζητώντας τους 200.

Κατ ιδίαν συνάντηση είχαν μετά τη σύσκεψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την προετοιμασία των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα ραντεβού του κ.Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αίγυπτο στις 8 Οκτωβρίου. Στόχος επισήμως είναι η αναζήτηση συναινέσεων καθώς απαιτούνται 200 ψήφοι για να ισχύσει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους. Ανεπισήμως στο θέμα αυτό αναμένεται να εξελιχθεί ένα blame game μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο μεγάλα κόμματα να πιέζουν το Κίνημα Αλλαγής να έρθει προς τις θέσεις τους ώστε να εμφανίσουν τον αντίπαλο απομονωμένο. Και ταυτόχρονα στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν και άλλα θέματα ευρύτερης πολιτικής ατζέντας από τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση και την προεδρική εκλογή μέχρι και το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Φαίνεται πάντως ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δε θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις. Και αυτό προκειμένου η κυβερνητική πλευρά να δείξει ότι έχει διάθεση συζήτησης και συναίνεσης, αν και έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης αντισυνταγματική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνυπολογίζεται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο τελικό συνολικό αποτέλεσμα.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της για επιστολική ψήφο όλων όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα