Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για Τασούλα – Υπάρχει και δεύτερη επιστολή λέει η Κουμουνδούρου

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για Τασούλα – Υπάρχει και δεύτερη επιστολή λέει η Κουμουνδούρου
Γραφεία Σύριζα Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την σφοδρή ενόχλησή του για τη στάση που κράτησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Βουλής στο ζήτημα της εξαίρεσης των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν μάλιστα ότι στα γραφεία του κόμματος έφτασε και δεύτερη επιστολή του Κωνσταντίνου Τασούλα με την οποία ζητά την αντικατάσταση των κκ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη και τακτική και ότι θα δώσει εφ’ όλης της ύλης απάντηση ο Αλέξης Τσίπρας την προσεχή Δευτέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζονται τα εξής: “Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα