Ορκίστηκαν οι τρεις νέοι βουλευτές στην θέση των παραιτηθέντων υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ

Ορκίστηκαν οι τρεις νέοι βουλευτές στην θέση των παραιτηθέντων υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ
Βουλή Eurokinissi

Ερώτημα από τον Νίκο Βούτση προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την δυνατότητα επανασύστασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού μετά την ορκωμοσία του Νίκου Νυφούδη στην θέση της Κατερίνας Μάρκου.

Ορκίστηκαν οι τρεις νέοι βουλευτές στην θέση των τριών βουλευτών της ΝΔ που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δεν θέλησαν να κάνουν χρήση της άρσης του ασυμβίβαστου που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες και το οποίο η ΝΔ καταψήφισε. Στην θέση του πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ορκίστηκε βουλευτίνα η Ζωή Ράπτη μετά την μη αποδοχή της βουλευτικής έδρας από τον πρώτο επιλαχόντα στην Β’ Αθηνών Αργύρη Ντινόπουλο που είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων.

Στην θέση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου ορκίστηκε βουλευτής ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφού ο τρίτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Αθηνών Γιάννης Μιχελάκης δεν αποδέχτηκε την βουλευτική έδρα. Στην θέση της προερχόμενης από το Ποτάμι Κατερίνας Μάρκου ορκίστηκε βουλευτής ο Νίκος Νυφούδης πρώτος επιλαχών με το Ποτάμι στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Η ορκωμοσία του Ν. Νυφούδη φέρνει επανασύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού;

Η ορκωμοσία του Νίκου Νυφούδη αποτελεί την απαρχή εξελίξεων που μπορεί να οδηγήσει στην επανασύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, καθώς πλέον το κόμμα διαθέτει πέντε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τις λίστες του. Εκτός από τον Νίκο Νυφούδη, πριν λίγες μέρες ορκίστηκε βουλευτίνα η Αντιγόνη Λυμπεράκη στην θέση του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος επίσης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και δεν θέλησε να κάνει χρήση της άρσης του ασυμβίβαστου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει στείλει σχετικό ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να επανασυσταθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού μετά την συμπλήρωση του ελάχιστου ορίου των πέντε βουλευτών για την σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας από κόμμα που έχει περάσει το όριο του 3% για την εκπροσώπηση στην Βουλή.

Αίτημα προς τον Ν. Βούτση για γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την επανασύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του είχε κάνει νωρίτερα με επιστολή του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα