Ορκωμοσία νέας βουλής: Οι βουλευτίνες που έκλεψαν την παράσταση

Ορκωμοσία νέας βουλής: Οι βουλευτίνες που έκλεψαν την παράσταση
Η Νόνη Δούνια στην ορκωμοσία της νέας Βουλής Eurokinissi

Οι γυναίκες της Βουλής, που ανέρχονται στις 62, εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους και με τις στιλιστικές τους επιλογές. Άλλες επέλεξαν κλασικά ντυσίματα και ασφαλείς χρωματικούς συνδυασμούς και άλλες μοντέρνα outfits που κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Ξεκίνησε στις 11:00 η ορκωμοσία της νέας βουλής, ενώ ήδη από τις 10:00 είχε αρχίσει η έλευση των βουλευτών, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εύχεται κατά την προσέλευσή του “καλή δύναμη”.

Από τους 300 της Βουλής, οι 62 είναι γυναίκες. Το ποσοστό των γυναικών που εκλέχθηκαν παρά την αύξηση της ποσόστωσης στο 40% των ψηφοδελτίων που κατάρτισαν τα κόμματα, είναι ελαφρά αυξημένο στο 20,6% σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, όπου το ποσοστό των γυναικών ήταν 18,3%, δηλαδή 7 γυναίκες λιγότερες.

Οι γυναίκες της Βουλής εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους και με τις στιλιστικές τους επιλογές, ωστόσο, μία συγκεκριμένη έκλεψε την παράσταση. Επρόκειτο για τη βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Η κα. Ευθυμίου επέλεξε για την εν λόγω περίσταση ένα ανάλαφρο μπλε φόρεμα, έτσι ώστε να είναι άνετη και να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, το οποίο είχε δαντέλα στα μανίκια.

Αγιασμός και ορκωμοσία της νέας Βουλής, της ΙΗ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η έγκυος βουλευτής της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, Άννα Ευθυμίου Eurokinissi

Η Νόνη Δούνια, επίσης, έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω της, με την άκρως μοντέρνα εμφάνισή της. Η κα. Δούνια, πρώην μοντέλο και νέα βουλευτής της ΝΔ, επέλεξε να φορέσει ένα σικ γυναικείο κοστούμι σε ανδρόγυνο στυλ. Το κομψό σύνολό της ήταν σε μωβ απόχρωση, χρώμα που λίγες φορές έχουμε δει να επιλέγουν γυναίκες πολιτικοί, ενώ η κα. Δούνια αποφάσισε να το συνδυάσει με πορτοκαλί γόβες και τσαντάκι στην ίδια απόχρωση. Ο συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός του μωβ με το πορτοκαλί θεωρείται από τους πιο τολμηρούς στον χώρο της μόδας.

Νόνη Δούνια στην ορκωμοσία της νέας βουλής Eurokinissi

Η Νόνη Δούνια στην ορκωμοσία της νέας Βουλής Eurokinissi

Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, ήταν αστραφτερή και καλοντυμένη, επιλέγοντας ένα ροζ μακρύ φόρεμα με σατέν ύφασμα που έδενε στη μέση, μπεζ γόβες, μπεζ τσαντάκι και πέρλες στον λαιμό. Από την άλλη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επέλεξε ένα πιο κλασικό ντύσιμο, φορώντας ένα μαύρο μίντι φόρεμα και από πάνω ένα άσπρο σακάκι, συνδυάζοντάς τα με μαύρες γόβες και μαύρο τσαντάκι.

Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη στην ορκωμοσία της νέας Βουλής Eurokinissi

Νίκη Κεραμέως στην ορκωμοσία της νέας Βουλής Eurokinissi

Εντύπωση έκανε, επίσης, η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία κατάγεται από το “Νησί των Ανέμων”, τη Μύκονο, και εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων. Η ίδια επέλεξε ένα όμορφο, στενό γαλάζιο φόρεμα με ζώνη στη μέση, το οποίο άφηνε ακάλυπτος τους ώμους της, κάτι που ταίριαζε πολύ με το καρέ κούρεμά της. Επίσης, απαρατήρητη δεν πέρασε η Ραλλία Χρηστίδα, η γνωστή τραγουδίστρια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας ένα άσπρο κοστούμι με χρυσά κουμπιά και με μία διακριτική μπλε και κόκκινη γραμμή στη μέση.

Κατερίνα Μονογυιού στην ορκωμοσία της Νέας Βουλής Eurokinissi

Ραλλία Χρηστίδου στην ορκωμοσία της νέας Βουλής (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ραλλία Χρηστίδου στην ορκωμοσία της νέας Βουλής (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Από τις 62 γυναίκες, στη Νέα Δημοκρατία είναι οι: Μαριέτα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή, Νίκη Κεραμέως, Ζωή Ράπτη, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Νόνη Δούνια, Μίκα Ιατρίδη, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ελένη Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Ασημίνα Σκόνδρα, Παρασκευή Βριζίδου, Μαριλένα Σουκουλή, Κατερίνα Μονογυιού, Στέλλα Μπίζιου, Ζέττα Μακρή, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Ντόρα Μπακογιάννη.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, Νίνα Κασιμάτη, Όλγα Γεροβασίλη, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώτα Πούλου, Νατάσσα Γκαρά, Φρόσω Καρασαρλίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη, Μερόπη Τζούφη, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Κατερίνα Παπανάτσιου, Θεοδώρα Τζάκρη, Μπέτυ Σκούφα, Πέτη Πέρκα, Κυριακή Μαλάμα. (23)

Με το ΚΙΝΑΛ εκλέγονται οι: Νάντια Γιαννακοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λιακούλη. Με το ΚΚΕ εκλέγονται οι: Αλέκα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Μαρία Κομνηνάκα (σ.σ. είχε εκλεγεί και η Ελένη Γερασιμίδου που παραιτήθηκε από την έδρα της την οποία καταλαμβάνει ο Γιάννης Γκιόκας). Με την Ελληνική Λύση εκλέγονται οι: Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Μαρία Αθανασίου, Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου. Με το ΜέΡΑ25 εκλέγονται οι: Αγγελική Αδαμοπούλου, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Απατζίδη, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα