Ούτε Πνύκα, ούτε Καστελόριζο

Ούτε Πνύκα, ούτε Καστελόριζο
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο Eurokinissi

"Σεμνή τελετή" με ενδιαφέροντα μηνύματα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα προγραμματίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε κομβικό σημείο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού αναδεικνύεται η ΔΕΘ. Αυξάνονται οι πιθανότητες για ανασχηματισμό πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Δεύτερες –και ψυχραιμότερες- σκέψεις φαίνεται να επικρατούν στο Μέγαρο  Μαξίμου σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7, ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε στους συνεργάτες του, απορρίπτει την ιδέα για πανηγυρική εκδήλωση στην Πνύκα, όπου αναμένονταν να παραβρεθούν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Εκδήλωση, βέβαια, για την έξοδο από τα Μνημόνια θα πραγματοποιηθεί, με ομιλητή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και επιφανείς ευρωπαίοι θα επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να στηρίξουν την μεταμνημονιακή Ελλάδα και, εμμέσως πλην σαφώς και την κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας, επίσης, παρά τα όσα έχουν γραφεί, δεν προγραμματίζει –τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- επίσκεψη στο Καστελόριζο προκειμένου να σηματοδοτήσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, καθώς στο Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σηματοδοτήσει από το νησί την ένταξη της χώρας σε αυτά.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες –και εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές στον κυβερνητικό σχεδιασμό- σε κομβικό σημείο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού αναδεικνύεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια ΔΕΘ που είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπου στα εγκαίνιά της θα παραβρεθεί και ανώτατος αξιωματούχος της χώρας αυτής. Οι πληροφορίες επιμένουν πως το πιθανότερο είναι να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ μαζί με τον έλληνα  πρωθυπουργό ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ αν τελικά κληθούν και οι πρωθυπουργοί των βαλκανικών χωρών ενδέχεται να έρθει στη χώρα μας και ο ίδιος ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μ. Πέινς.

Τέλος αυξάνονται οι πιθανότητες για ανασχηματισμό πριν τον Δεκαπενταύγουστο, εφόσον βεβαίως ο ανασχηματισμός πραγματοποιηθεί:  Και δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δεν βγαίνουν τα …χαρτιά, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα