Π. Μαρινάκης: “Η Αντιπολίτευση συνεχίζει να εργαλειοποιεί τις φωτιές, λες και δεν έγιναν εκλογές”

Π. Μαρινάκης: “Η Αντιπολίτευση συνεχίζει να εργαλειοποιεί τις φωτιές, λες και δεν έγιναν εκλογές”
Παύλος Μαρινάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για εργαλειοποίηση των πυρκαγιών κατηγόρησε την Αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παραδέχτηκε πως χρειάζονται περισσότερα μέσα για την αντιμετώπισή τους. Τι είπε για Ουκρανία και Αλβανία.

“Είναι προφανές ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, οφείλουμε κάθε χρόνο να έχουμε περισσότερα μέσα, περισσότερους πυροσβέστες και, βέβαια, ακόμη πιο εξελιγμένα υπηρεσιακά σχέδια” τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το πρωί της Τρίτης (22/08) αναφορικά με τις φωτιές που καίνε σε όλη τη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, σημείωσε: “Είναι μια νέα πραγματικότητα, την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Απόλυτη προτεραιότητα ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα και δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέτωπο των πυρκαγιών και σε κανένα τέτοιο μέτωπο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών”.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ασκεί η Αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για έλλειψη ετοιμότητας, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Για να πάμε στα σοβαρά που είναι όλη αυτή η κατάσταση και το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Η Αντιπολίτευση, δυστυχώς, συνεχίζει -λες και δεν έγιναν εκλογές- να εργαλειοποιεί, να προσπαθεί να εργαλειοποιήσει κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Προσπαθεί να βρει οπουδήποτε οφέλη. Κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα και νομίζω ότι δεν έχουμε αυτή την στιγμή το χρόνο και δεν μας επιτρέπει η σοβαρότητα της κατάστασης να μπούμε σε μία τέτοια αντιπαράθεση”.

“Θα σας πω ότι και περισσότερα μέσα έχουμε και περισσότερους πυροσβέστες έχουμε και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη έχουν υλοποιηθεί, έχουν εκπονηθεί μέσα στο 2022 και στο 2023 μόνο, έργα έξι εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή τα περισσότερα, αναλογικά, από ό,τι σε όλη τη χώρα. Στα Δασαρχεία της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας, του Έβρου. Δηλαδή, σε περιοχές τις οποίες βλέπουμε να εκτυλίσσεται όλο αυτό το οποίο γίνεται με τα πάρα πολλά παράλληλα μέτωπα. ‘Αρα ποια είναι η απάντηση; Ποτέ δεν είναι τίποτα αρκετό. Πάντα πρέπει να γίνονται περισσότερα, να έχουμε περισσότερα μέσα, περισσότερους πυροσβέστες και να έχουμε υπηρεσιακά σχέδια εκκένωσης. Θέλω να σταθώ σε αυτό”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που θέλει να κάνει η Ελλάδα είναι να στηρίξει την Ουκρανία, την ευρωπαϊκή της προοπτική, την ανοικοδόμησή της, και να βοηθήσει είτε με την εκπαίδευση των πιλότων, είτε με τον οποιονδήποτε τρόπο αποφασιστεί.

“Το κάναμε από την πρώτη στιγμή. Είναι το καθήκον μας. Έχουμε δει τι σημαίνει παραβίαση, έχουμε δει τι σημαίνει κατάληψη εδαφών, έχουμε ζήσει, κυρίως οι μεγαλύτεροι από μας, τι συνέβη στην Κύπρο. Το ανέφερε και ο Πρωθυπουργός. Και είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία, είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνει ο ουκρανικός λαός στην πράξη. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο κι αν κάποιοι αυτό δεν το θέλουν” είπε ο κ. Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Αλβανία έστειλε σαφές μήνυμα στα Τίρανα, σχετικά με την υπόθεση Μπελέρη. Απαντώντας στο γιατί δεν προσκλήθηκε ο Έντι Ράμα, είπε:

“Δεν νομίζω, και όπως αποφάσισε και ο Πρωθυπουργός, ότι θα μπορούσε να συμμετέχει ο κ. Ράμα. Καθαρές κουβέντες. Αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Αλβανία ότι δηλαδή ένας νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος δεν μπορεί να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του είναι κατάφορη παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου, (εμείς δεν πρόκειται ποτέ να μπούμε σε διαδικασίες δικαιοσύνης, της ανεξάρτητης δικαιοσύνης κάθε κράτους), αλλά αυτή η κίνηση ήταν μία αυτονόητη κίνηση σε ό,τι θα έπρεπε να γίνει για τον σεβασμό των Ευρωπαϊκών Κανόνων και των Κανόνων του Κράτους Δικαίου”.

Σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό στους κανόνες δικαίου.

Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση αυτή δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνάει από αυτό τον σεβασμό αυτών των Κανόνων, των Κανόνων Δικαίου, των Ευρωπαϊκών Κανόνων. Αυτό είναι σαφές, το έχουμε καταστήσει σαφές, δεν είναι μόνο τα λόγια που έχουν σημασία, σημασία έχουν και οι πράξεις. Και χθες στην Αθήνα – σε μια δύσκολη μέρα για τη χώρα μας με όλες αυτές τις εστίες φωτιάς – ήρθε η ηγεσία της Ευρώπης, η κυρία φον ντερ Λάιεν και ο κύριος Μισέλ, ήρθαν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, 9 ηγέτες Κρατών και συνεδρίασαν, αποδεχόμενοι τη σύνθεση και την ατζέντα με μια πάρα πολύ σημαντική Διακήρυξη, η οποία υπεγράφη στη συνέχεια. Αυτό νομίζω είναι η θετική είδηση. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Μία χώρα, που, να θυμηθούμε, πριν από λίγα χρόνια – όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση, αλλά να δούμε από πού ξεκινήσαμε – ήταν αρνητική είδηση παγκοσμίως, ήταν «επαίτης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο χάρις στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης” τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα