Π. Σκουρλέτης: Προσφεύγει για τη δράση ανώνυμων λογαριασμών στο διαδίκτυο εναντίον του

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πάνος Σκουρλέτης
Ο Πάνος Σκουρλέτης SOOC

Τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κάνει λόγο για «γάγγραινα στο πολιτικό σύστημα» γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτίθεται να απευθυνθεί τη Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης για τις επιθέσεις που δέχεται από ανώνυμο λογαριασμό στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην αρμόδια αρχή συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να εντοπιστεί η πραγματική ταυτότητα του λογαριασμού και να διευκρινιστούν οι απειλές που δέχεται.

Μετά την επαφή με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την πληροφόρηση για τις διαδικασίες της και τυχόν στοιχεία που θα προκύψουν, ο Πάνος Σκουρλέτης θα αποφασίσει για τις όποιες επόμενες ενέργειές του.

H πολιτική προσέγγιση

Η συνολική προσέγγιση του Πάνου Σκουρλέτη στο ζήτημα της δράσης ανώνυμων λογαριασμών στο διαδίκτυο είναι ότι «πρέπει να μπει φρένο» σε αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώντας ότι αποτελεί μία «γάγγραινα για το πολιτικό σύστημα» που «όλα τα κόμματα πρέπει να αποκηρύξουν».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι οι αναφορές που έχει κάνει σε 3 τηλεοπτικές συνεντεύξεις του αφορούν «παράκεντρα που δρουν στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ» και στηρίζονται κυρίως σε ρεπορτάζ που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών τον περασμένο Σεπτέμβρη και δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» μερικούς μήνες νωρίτερα. Ώς εκ τούτου δεν συνιστούν καινούργια στοιχεία στην πολιτική συζήτηση, πολύ περισσότερο …«αποκαλύψεις» για την δράση τρόλ στο διαδίκτυο.

Τα δημοσιεύματα

Θυμίζουμε πως στο δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ στις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρονταν «ο ανώνυμος «επαγγελματικός» λογαριασμός Πεν Νταλαούρα@ntalaoura (16.300 ακόλουθοι), πασίγνωστος στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτικός του κόμματος παλιάς «προεδρικής απόχρωσης». Αυτός ο λογαριασμός-«κόμβος» (με έντονη αλληλεπίδραση με τους γνωστούς ανώνυμους λογαριασμούς Marka2, Areti Athanasiou, kokkaliara) δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει πάνω από 150 αναρτήσεις την ημέρα, στοιχείο που δείχνει αυτοματοποιημένη συμπεριφορά (bot/semi-bot)». Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα γίνονταν αναφορά στον γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραϊτη και σε αναρτήσεις του που έκαναν λόγο για «φασίνα, ξαράχνιασμα και αποπαρασίτωση» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μομφή στον Τσίπρα

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνει πως οι δηλώσεις του δεν συνιστούν κάποιου είδους μομφή στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, όπως έχει ερμηνευθεί από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, διευκρινίζει ότι καμία από αυτές τις διαδικτυακές δραστηριότητες δεν ήταν γνωστή στον ίδιο, ακόμη και την περίοδο που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Αποσαφηνίζει μάλιστα ότι στόχος του είναι να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα στον πολιτικό διάλογο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα