Πανέτοιμος για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, “κλείνει” τα ψηφοδέλτια

Πανέτοιμος για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, “κλείνει” τα ψηφοδέλτια
Προεκλογική ετοιμότητα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Προεκλογικό κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία. Στην Βουλή σήμερα ο Τσίπρας καταγγέλοντας το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ

Έναν απαιτητικό Δεκέμβριο προεκλογικής προετοιμασίας αλλά και πολιτικών μαχών στις γειτονιές και το κοινοβούλιο έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ όπως διαφάνηκε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο θα είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, οι τελευταίες πινελιές στο προεκλογικό του πρόγραμμα, οι περιοδείες, όπως και η πολιτική αντιπαράθεση με την Ν.Δ στην συζήτηση του προϋπολογισμού στις 13 με 17 Δεκεμβρίου. Εντωμεταξύ μια πρώτη γεύση θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι με την παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή και στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Ικανοποίηση και ετοιμότητα

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ικανοποίηση από την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού χαρακτηρίστηκε από ένα πνεύμα δημιουργικότητας ενόψει της τελικής διαμόρφωσης του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος. Ιδίως στις τοποθετήσεις των τομεαρχών του κόμματος όπου στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίστηκαν από συγκεκριμένες και εκλαϊκευμένες προτάσεις ανά τομέα.

Ο βασικός κορμός του προεκλογικού προγράμματος θα είναι βέβαια όσα εξάγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κοινή ήταν η πεποίθηση για την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές είτε αυτές γίνουν την Άνοιξη του 2023, είτε οι εξελίξεις οδηγήσουν σε προσφυγή στην κάλπη μέσα στον Χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου δηλώνουν «πανέτοιμοι» ακόμη και αν οι εκλογές προκηρυχθούν … αμμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Τα ψηφοδέλτια

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι ο κύριος όγκος τους θα έχει καταρτιστεί πριν από τις γιορτές και σε κάθε περίπτωση μέσα στον Δεκέμβριο, κατά πάσα πιθανότητα μετά την συζήτηση του προϋπολογισμού. Αν και θα μείνουν κάποιες κενές θέσεις που θα πληρωθούν στην συνέχεια. Άλλωστε για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν …υπεράριθμοι υποψήφιοι τόσο στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες όσο και στους νομούς της χώρας.

Επίσης για την τελική κατάρτιση τους πρέπει να επιλυθούν και κάποια τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα όπως για παράδειγμα οι έδρες που αντιστοιχούν σε κάθε νομό με βάση την απογραφή.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι, τόσο μετά το συνέδριο όσο και όταν η κυβέρνηση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, σενάριο που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Την ευθύνη της διαμόρφωσής τους έχει αναλάβει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από την Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τον Διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.

Εξυπακούεται φυσικά ότι την εποπτεία έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε έχει πραγματοποιήσει και προσωπικές επαφές με υποψηφίους.

Το πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τα πρόσωπα που θα μετάσχουν είναι αυτό που κυριαρχεί και στην πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την εκλογική νίκη και την πολιτική αλλαγή. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθυνθεί και θα συνεχίσει να απευθύνεται σε προσωπικότητες εκτός του στενού κομματικού του χώρου.

Επίσης στα ψηφοδέλτια θα αποτυπώνεται και η διεύρυνση του κόμματος έτσι όπως έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες που ακολούθησαν από το 2019 και μετά.

Ως βασική «δεξαμενή» πάντως των υποψήφιων θα είναι οι 86 ήδη εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προσωπικότητες και του τεχνοκράτες που έχουν διαμορφώσει το περίφημο «think tank» που πλαισιώνει τον Αλέξη Τσίπρα και έχει συμβάλλει ουσιαστικά έως στιγμής στην διαμόρφωση και την τεχνοκρατική τεκμηρίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά πάντως πρόθεση της ηγεσίας αποτελεί το τεχνοκρατικό στοιχείο να είναι έντονο στα ψηφοδέλτια, ως στοιχείο πειστικό προς την κοινωνία για την εκπόνηση και την εφαρμογή προοδευτικών μεν αλλά και κοστολογημένων, ρεαλιστικών πολιτικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα