Πανούσης: Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα

Με κάθε τιμή εορτάστηκε σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η σημαντική στιγμή της Ιστορίας μας η Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο Ιερό Ναό Αγ.Ιωάννη  στο Άργος.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης Γιάννης Πανούσης που επισκέφθηκε την έκθεση '' Μορφές του 1821'' της Ελισσάβετ Πετροπούλου και τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος του δήμου Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.Λόγω της κακοκαιρίας δεν έγινε η μαθητική παρέλαση.(EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Με κάθε τιμή εορτάστηκε σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η σημαντική στιγμή της Ιστορίας μας η Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο Ιερό Ναό Αγ.Ιωάννη στο Άργος.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης Γιάννης Πανούσης που επισκέφθηκε την έκθεση '' Μορφές του 1821'' της Ελισσάβετ Πετροπούλου και τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος του δήμου Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.Λόγω της κακοκαιρίας δεν έγινε η μαθητική παρέλαση.(EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη αναφέρεται στον τρόπο που θα διαχειριστεί τα κέντρα κράτησης μεταναστών, ενώ τονίζει πως υπάρχουν όρια στο δόγμα της "ήπιας διαχείρισης" των μεταναστών

Την πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες στα Κέντρα αποσαφηνίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο «Πρώτο Θέμα». Οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα, δηλώνει και αναφέρει ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές». Προσθέτει πως «η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει». Λέει πως οι μετανάστες θα ελέγχονται από την Αστυνομία όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα συλλαμβάνονται. Επαναφέρει την πρότασή του για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.

Για την ήπια διαχείριση των αναρχικών διαμηνύει ότι «υπάρχει ένα όριο» και προσθέτει: «Το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα. Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα... Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους».

Ο κ. Πανούσης συμπληρώνει επίσης: «Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας "δεν πειράζει, παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς"». Δηλώνει πως διαφωνεί με τον κ. Παρασκευόπουλο που είχε μιλήσει για διάλογο με τους κουκουλοφόρους σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η Δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα».

Σημειώνει ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη.

Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι θέλει συζήτηση το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο όργανο ανάμεσα στον νόμο και την απόφαση του Συμβουλίου να απελευθερωθεί κάποιος». Τονίζει πως έχει πει την άποψή του στον υπουργό Δικαιοσύνης και σημειώνει πως τέτοιοι νόμοι θα έπρεπε να συζητούνται στο υπουργικό Συμβούλιο και «να μην πηγαίνουν απευθείας στη Βουλή για ψήφιση».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ και Πρώτο Θέμα)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Αντιεξουσιαστές μπήκαν στο Πολυτεχνείο

Κατάληψη τέλος στο ραδιοσταθμό 'Στο Κόκκινο'

SHARE:

24Media Network