"Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να ήμουν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Παπαχριστόπουλος Βουλή
Παπαχριστόπουλος Βουλή EUROKINISSI

"Αν μου πει ο πρωθυπουργός να πάω σπίτι μου, θα πάω, θα βοηθήσω από εκεί" δηλώνει στο News 24/7 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και επιβεβαιώνει ότι θα παραδώσει την έδρα του στον Πάνο Καμμένο έως την Παρασκευή.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που εξακολουθεί να παραμένει βουλευτής των ΑΝΕΛ μέχρι να παραδώσει την έδρα του στον Πάνο Καμμένο, διευκολύνοντάς τον έτσι ώστε να εξαντλήσει τις τελευταίες πιθανότητες που διαθέτει προκειμένου να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

«Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει στο News 24/7 ο Θ. Παπαχριστόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει κάνει καμιά διαπραγμάτευση και καμιά συμφωνία και ότι «θα βοηθήσει αυτή την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα από οποιαδήποτε θέση».

ADVERTISING

«Αν μου πει ο πρωθυπουργός να πάω σπίτι μου θα πάω, θα βοηθήσω από εκεί» αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως λέει «το μόνο έγκλημα που έχει κάνει είναι ότι πήρε μία χρεοκοπημένη χώρα και την οδήγησε στην κανονικότητα».

«Και εχθρός μου να ήταν ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχα συμπαθήσει, πολύ περισσότερο που μόνο εχθρός μου δεν είναι» σημειώνει, ενώ υπογραμμίζει πως «εδώ και ένα χρόνο είμαι ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών με τόσα που άκουσα απομονώθηκα πλήρως». Ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως όταν ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να είναι υποψήφιος βουλευτής ο ίδιος τον παρότρυνε να δει πρώτα το βιογραφικό του.

«Έφαγα ξύλο στη Νομική και ήμουν στο Πολυτεχνείο Πρόεδρε» του είπε, με τον Π. Καμμένο να του απαντά: «Εγώ σε θέλω για τρία πράγματα: Την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τον πόλεμο με την μιντιακή διαπλοκή και για να βγούμε από το Μνημόνιο» -και έτσι έκλεισε η συμφωνία. «Όλοι ξέρουν ότι με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα έχω δεθεί με πραγματική φιλία» σημειώνει με νόημα.

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος επαναλαμβάνει επίσης στο News 24/7 ότι έως το τέλος της εβδομάδος θα παραδώσει την έδρα του στον Π. Καμμένο, όπως έχει προαναγγείλει πριν από έντεκα ακριβώς μήνες. «Θα πρωτοβουλίες ώστε ο κάθε βουλευτής να παραδίδει την έδρα του όταν διαφωνεί σε κομβικό θέμα» επισημαίνει.

Δύσκολα για τον Π. Καμμένο - Ποιοι είναι οι τρεις με τους οποίους συζητά

Τα πράγματα πάντως είναι πολύ δύσκολα για τον Π. Καμμένο και την προσπάθειά του να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Αυτή τη στιγμή η ΚΟ των ΑΝΕΛ, πέραν του Π. Καμμένου έχει ως μέλη τον Κ. Κατσίκη, τον Κώστα Ζουράρι, την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε και ο Αριστείδης Φωκάς που είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων.

Ωστόσο ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής και προβλέπει ότι η ΚΟ ενός κόμματος παύει να υπάρχει όταν έχει στη σύνθεσή της κάτω από πέντε βουλευτές που έχουν εκλεγεί στις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του κόμματος- άρα, η μεταγραφή του Αρ. Φωκά δεν παίζει κανένα ρόλο.

Ο Π. Καμμένος μπορεί να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα εφόσον πείσει να συμμετέχουν σε αυτή κάποιους από τους Δ. Καμμένο, Ν. Νικολόπουλο και Γ. Λαζαρίδη, κάτι που αυτή τη στιγμή δείχνει σχεδόν αδύνατον και μένει να δούμε αν κάτι θα αλλάξει έως την Παρασκευή, οπότε και ο Θ. Παπαχριστόπουλος θα παραδώσει την έδρα του.

Ο Τέρενς Κουίκ

Υπενθυμίζεται ότι την έδρα του Θ. Παπαχριστόπουλου θα την καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ που έχει ήδη διαγραφεί με ιδιαίτερα συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς από τους ΑΝΕΛ και φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τ. Κουίκ πάντως δεν αντιδρά στις επιθέσεις που δέχεται και επιλέγει την …πολιτική σιωπή, ασχολούμενος αποκλειστικά με το έργο του ως υφυπουργός Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΑΝΕΛ, Καμμένος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς ΚΟ κινδυνεύει να μείνει ο Καμμένος- Παπαχριστόπουλος: Δε θα γίνω ο Αμυράς των ΑΝΕΛ 

Παπαχριστόπουλος: "Εχω έτοιμη την παραίτησή μου"

SHARE:

24Media Network