Παπαδημούλης για Γεωργούλη: “Ακραία λάσπη η θεωρία ότι ήξεραν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάλυπταν”

Παπαδημούλης για Γεωργούλη: “Ακραία λάσπη η θεωρία ότι ήξεραν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάλυπταν”
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη κλήθηκε να σχολιάσει σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. "Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρουν οι γονείς της κυρίας Χρονοπούλου και να το ήξερε ο Τσίπρας".

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε αρχικά στην πληροφόρηση της καταγγελίας, αλλά και στις φήμες που είχαν προηγηθεί στους “διαδρόμους” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Την καταγγελία την έμαθα τη Δευτέρα, λίγο πριν την ανακοινώσει η κυρία Μέτσολα. Ο κ. Γεωργούλης μέσα σε 15 λεπτά είχε αποπεμφθεί από το κόμμα και από την ομάδα των ευρωβουλευτών. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Είναι θέματα αρχών για το κόμμα μας να είμαστε απέναντι στην σεξουαλική παρενόχληση και την έμφυλη βία, να είμαστε με τα θύματα και κι με τους καταγγελλόμενους ως θύτες. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη προκειμένου να κριθεί η υπόθεση από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου.

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως είχε καλέσει το 2022 τον Αλέξη Γεωργούλη στο άκουσμα “κουτσομπολιών”, όπως σημείωσε, τα οποία ο συνάδελφός του είχε διαψεύσει:

“Το 2022 τον είχα καλέσει γιατί υπήρχαν κάποιες αόριστες φήμες, κουτσομπολιά, ότι κάτι υπάρχει για τον Αλέξη Γεωργούλη. Δεν ήταν καταγγελία. Αφορούσε μία αόριστη φήμη ότι κάτι υπάρχει που έχει σχέση με σεξουαλική παρενόχληση. Τον κάλεσα όπως όφειλα και μου το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρόκειται για συκοφαντίες. Το ψάξαμε εξονυχιστικά και με όσες δυνατότητες είχαμε και η Ευρωομάδα και το κόμμα μας και δεν βρέθηκε τίποτα, γιατί όπως προκύπτει και από τη συγκλονιστική ανάρτηση της κυρίας Χρονοπούλου, στην οποία θέλω να εκφράσω την πλήρη συμπαράστασή μου για την τόλμη της να καταγγείλει αυτά τα περιστατικά, δεν το ήξεραν ούτε οι γονείς της. Από το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στενός της συνεργάτης το έμαθε τη Δευτέρα”, σημείωσε για να τονίσει:

“Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρουν οι γονείς της κυρίας Χρονοπούλου, να μην το ξέρει ο Ανδρουλάκης, ο Μεϊμαράκης, ο Βέμπερ και δήθεν να το ξέρει ο Τσίπρας και ο Παπαδημούλης”.

Εν συνεχεία, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε: “Αποκλείεται να έφτασε μόνο στα δικά μας αυτιά. Εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν ήξερα την καταγγελία νωρίτερα, με βάση τις αρχές μου, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, τη διαδρομή μου, αλλά και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα θα είχα εισηγηθεί τότε αυτό που κάναμε τη Δευτέρα.

Άλλο αόριστες φήμες και κουτσομπολιά και άλλο συγκεκριμένες καταγγελίες. Δεν μπορείς να κρεμάσεις στα μανταλάκια και να αποπέμψεις έναν άνθρωπο με βάση αόριστες φήμες, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος τις διαψεύδει κατηγορηματικά. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσει σε αυτή την υπόθεση η μικροπολιτική και η λάσπη. Είναι ακραία λάσπη και συκοφαντία και ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα η θεωρία ότι δήθεν ήξερε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάλυπταν, ενώ δεν το ήξερε κανείς. Θεωρώ απαράδεκτη δεοντολογικά και ποινικό αδίκημα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη τη δημοσιοποίηση της κυρίας Χρονοπούλου και σημειώνω πως τα στοιχεία της κακώς δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα