Αλέξης Γεωργούλης: Οι νέες καταγγελίες που “έρχονται” και η υπερασπιστική γραμμή

Αλέξης Γεωργούλης: Οι νέες καταγγελίες που “έρχονται” και η υπερασπιστική γραμμή
Ο Αλέξης Γεωργούλης European Parliament

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη. Η δημόσια τοποθέτηση του θύματος και οι πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες γυναικών σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Αρνείται τις κατηγορίες ο ίδιος.

Αντιμέτωπος με “βαριά ποινικά αδικήματα” είναι ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, μετά την επώνυμη καταγγελία που έγινε σε βάρος του, πριν από 3 χρόνια, για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως στις αρχές του 2020, κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, μεταβαίνοντας στις βελγικές αρχές την επόμενη μέρα του συμβάντος και προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ 4 μήνες μετά κατονόμασε τον θύτη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίησης του αιτήματος άρσης της ασυλίας του, με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα από το Λαύριο να διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει καμία σκιά και καμία συγκάλυψη στην υπόθεση, ενώ την ίδια στιγμή του ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα του.

Περισσότερες οι καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που υπήρξαν θύματα κακοποίησης του Αλέξη Γεωργούλη και ενδέχεται να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες σε βάρος του το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα, η οποία χθες αναφέρθηκε σε “ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία” της κ. Χρονοπούλου, είπε σε δηλώσεις της στο Action 24 πως υπάρχουν φήμες για περισσότερες γυναίκες – θύματα του ευρωβουλευτή.

“Αυτό το οποίο έχει φτάσει στα αυτιά μου και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη. Όμως, θα πρέπει να δούμε τι έχει γίνει και να είμαστε εντάξει με το τυπικό μέρος”, ανέφερε και δήλωσε πως αυτή την ώρα είναι απαραίτητη η γυναικεία, αλλά και αντρική αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει.

Συγκεγκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η δεύτερη περίπτωση αφορά σωματική κακοποίηση μίας κοπέλας που δούλευε ως ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Ωστόσο, δεν επιβεβαιωνόταν το περιστατικό και δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία στις βελγικές αρχές.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι σκέφτεται σοβαρά να καταγγείλει κι εκείνη επισήμως τον ευρωβουλευτή.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη

Χθες, λίγο μετά των επώνυμη τοποθέτηση της καταγγέλλουσας, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του και επιπλέον “δεν είχε καμία απολύτως γνώση” για την καταγγελία.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά“.

Τα επόμενα βήματα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Πλέον, το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, μεταφέρεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα, η υπόθεση μπορεί να πάρει και μήνες.

Επιβεβαιώνεται δε, ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21. Όταν έγινε η καταγγελία, η γυναίκα ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, φέρεται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος, ενώ θεωρείται εκ των πλέον εμπίστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ “έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεσή του”. Παράλληλα, ο ίδιος παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα του κόμματος, κάνοντας λόγο για “συκοφαντική καταγγελία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα