Παπαδημούλης: H αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών να γίνεται αποκλειστικά με ευρωπαϊκά κονδύλια

Παπαδημούλης: H αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών να γίνεται αποκλειστικά με ευρωπαϊκά κονδύλια
Debate on Public Debt. An event organised by GUE/NGL in Brussels, Belgium on Mar. 7, 2017 / (GUE/NGL) 7 , 2017 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Στη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συζήτησή του με την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου έχει τεθεί και το ζήτημα η συγχρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών να μην είναι 95% ΕΕ και 5% το κράτος μέλος αλλά να είναι 100% με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι επειδή “η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά η αντισεισμική άμυνα και έχουμε μια εμπειρία αντιμετώπισης σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους ενώ και το πολιτικό σύστημα επέδειξε σύγχρονα αντανακλαστικά με την αναβολή της σημερινής συζήτησης στη Βουλή”.

Σχετικά με την απόφαση του ΔΝΤ ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι ήταν αναμενόμενη και σημαντικό είναι ότι εκδόθηκε σύντομα και ομόφωνα ενώ στην ανακοίνωσης της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υπάρχουν θετικές αναφορές για την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα